Direktor Zavoda “Male Pčelice” pod policijskom istragom!

Na osnovu naloga Osnovnog javnog tužilaštva policija u Kragujevcu vrši predistražne radnje po krivičnoj prijavi protiv Vladice Stanojevića, vd direktora Zavoda za odrasle “Male Pčelice” i još dvojice doktora ove socijalne ustanove, saznaje ucentar.rs

“Policija u Kragujevcu proverava krivičnu prijavu radnice S. Ć. koju je podnela protiv vd direktora Stanojevića i dvojice lekara za falsifikovanje službenih podataka i zloupotrebu službenog položaja.

„Ona je predala dokaze  na CD-u i uskoro će predmet biti vraćen tužiocu na dalje postupanje. Imamo čvrste dokaze u vidu dokumentacije koja je snimljena pre i posle falsifikovanja ”- tvrde  sagovornici ucentar.rs

Kako saznajemo nezvanično, do navodnog falsifikovanja dokumenta došlo je posle optužbi vd direktora protiv S.Ć, radnice ove socijalne ustanove za, kako ona tvrdi- nepostojeći incindent sa pacijentom . Ona je zbog toga i dobila otkaz! Međutim, kaže S.Ć, u prijavi, a ponovila je i u policiji prošle nedelje- ni direktor Stanojević, niti njegovi saradnici nisu znali da je ona usnimila zdravstveni karton pacijenta, pre i posle navodnog incindenta.

Prilikom uvida u zdravstveni dokument, u vreme kada je optužena od strane direktora Stanojevića- povrede nisu bile konstatovane, tvrdi se u krivičnoj prijavi.  Dalje se navodi, da su podaci u zdravstveni karton pacijenta navodno uneti tako- što je iz originalnog zdravstvenog kartona „pocepana i bačena jedna stranica“ i zamenjena nalazom jednog od dvojice  lekara.

Ova krivična prijava podneta je Posebnom odeljenju za organizovani kriminal u Kraljevu, da bi posle toga bila prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu na postupanje. Tužilac je naredio da se obave predistražne radnje.

Radnica S.Ć je  već u nekoliko navrata davala izjave policiji, a poslednji put je i predala CD na kome se, kako se tvrdi u prijavi, vidi da je u zdravstveni karton naknadno unet “falsifikovani izveštaj” lekara zaposlenog u ovoj socijalnoj ustanovi i da nedostaje originalna stranica.

Inače, radi se o delima za koja je zaprećena zatvorska kazna do deset godina zatvora.

ucentar.rs


Razlog za otkaz. sindikalno delovanje!?

S.Ć. je bila vodeći čovek sindikata u Zavodu za smeštaj odraslih „Male Pčelice“, i prema rečima naših sagovornika sigurna je da je stvarni povod za otkaz- kritika rada rukovodstva i njeno sindikalno delovanje! 


 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.