Ekskluzivno: Čistka direktora i načelnika u Kragujevcu?!

Promenom odnosa u vladajućoj koaliciji i formiranjem nove gradske vlasti sve glasnije se pominju smene funkcionera, direktora u gradskim preduzećima i ustanovama koje su pod ingerencijom Republike

 

Posle održanih izbora u Kragujevcu u kome je SNS osvojio više od polovine mandata-odnosno 47 odborničkih mesta, njihov koalicioni potencijal je ogroman. Posebno u situaciji kada se svi nude za participaciju u gradskoj vlasti.

Svi hoće u vlast!

Kao kula od karata…

O stanju na kragujevačkoj političkoj sceni i prestrojavanju odbornika da se nađu u podugačkom redu koalicionih partnera SNS govori i činjenica da se i pre formiranja gradskog parlamenta raspala  Koalicija “Zajedno za Šumadiju”. Od 17 osvojenih mandata koalicije na čijem čelu je Veroljub Verko Stevanović (73) otišlo je šest odbornika.

Kada se sve sabere i oduzme SNS u ovom trenutku može potencijalno da računa na podršku 76 od 87 odbornika u Skupštini grada!

-SNS nikada, od kada postoji stranka u Kragujevcu nije bio u lagodnijoj poziciji. Čak i oni koji ostanu u opoziciji uglavnom iza sebe imaju afere, poslove i ne radi se o ideološkim već pokretima čiji je motor biznis njihovih vodećih ljudi- kaže naš izvor dobro upoznat sa prilikama u gradu.

Prekomponovanje gradska uprave

Promene kadrova planiraju se u dva talasa. Isprva gotovo svi načelnici gradskih uprava i komunalnih službi ne mogu više da računaju na ta mesta.

Načelnici svih službi pred smenom?

-Njima je to saopšteno od strane budućeg gradonačelnika poodavno. Gradske uprave moraju da se “zategnu” i da se njihov rad potpuno reorganizuje- kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, gradske uprave koje će pretrpeti najveće kadrovske promene su one koje vode građevinske i komunalne poslove u gradu.

U drugoj fazi slede smene direkotra komunalnih preduzeća.

SPS manji kolač vlasti!

Ono što je sigurno, kažu naši izvori u budućoj preraspodeli vlasti SPS će teško uspeti da zadrži kolač koji je imao kao neophodni koalicioni partner 2016.godine.

-Socijalisti će zasigurno participirati u budućoj koaliciji na lokalu. Ali u sadašnjem stanju stvari teško da mogu da računaju na pregovore, već će to biti dogovor “daj šta daš”- kaže visoki funkcioner SNS.

Nikola Urošević i Ivica Momčilović

Na funkcijama, ali ne zna se kojim- izvesno ostaju Ivica Momčilović, dosadašnji zamenik gradonačelnika i gradski ministar za sport Nikola Urušević. Njih dvojica su se u prethodnom mandatu pokazali kao odani koalicioni partneri, dobri operativci sa postignutom rezultatima i ni jedna afera nije vezivana za njihovo ime.

Udomljavanje kadrova Jedinstvene Srbije, od strane SNS biće prebačeno na dogovor u okviru koalicione kvote koje imaju sa SPS. Već je poznato da ovdašnji “Palmin” kadar Đorđe Kosanić, “puca” na mesto ministra za ekologiju u Republičkoj vladi.

-Na udaru SPS kadrovi u “Vodovodu i kanalizaciji”, mestima unutar gradske uprave i drugim komunalnim preduzećima- kaže izvor ucentar.rs.

Prema njegovim rečima, očekuju se promene i na čelu Apotekarske ustanove, čiji je osnivač grad.

-Sadašnja direktorka Aleksandra Nikolić, došla je sa kvote SPS-JS, ali je prešla u SNS. Čuje se da su u gradskoj vlasti nezadovoljni njenim radom, i može se očekivati i njena smena- kaže nezvanično naš izvor.

Pored nje mesto nije sigurno ni direktoru JKP “Vodovod I kanalizacija” Nebojši Jakovljeviću, koji je takođe kadar SPS. Mada o njemu kruže kontradiktorne glasine- od smene do sigurnog opstanka na direktorskoj funkciji!

 

ucentar.rs

Sutra: ko je od SNS-ovaca na “tankom ledu”?


 

2 Comments

 1. Iguman
  23/07/2020 - 4:56 pm

  I treba da se smene. Neki nacelnici gradskih uprava ponasaju se prema zaposlenima u upravi ne kao lica na funkciji nego vise kao upravnici logora. Na mesta nacelnika odeljenja postavili su svoje neskolovane poslusnike, koji nemaju ni elementarno znanje. Ovako vise ne ide…

  Reply
 2. Sima
  24/07/2020 - 5:26 am

  Smenite onog bahatog Jakovljevica iz Vodovoda i kanalizacije, takozvanog šerifa. Dosta nam je Socijalista i neradnika sa vezama u Vodovodu, vise foteljasa nego radnika.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.