Da li će ove godine biti „Oplenačke berbe“?

Održavanje  57 po redu manifestacije Oplenačka berba isključivo zavisi od epidemiolloške situacije u Srbiji.

Prema rečima organizatora Ljiljane Todorović, direktorke Turističke organizacije „Oplenac“ što se tiče sve je spremno za njeno održavanje.

Ljiljana Todorovic, diretkor TO

-Ministarstvo turizma je prebacilo novac određen za ovu najmasovniju manifestaciju u ovom delu Srbije. Program je urađen i što se nas tiče sve je spremno. Nadamo se i optimistični smo da će se do oktobra stanje sa korona virusom popraviti i stabilizovati- kaže direktorka Todorović i naglašava da će „konačnu reč o održavanju manifestacije, a u zavisnosti od epidemiloške situacije dati Vlada Srbije i njena stručna tela“.

Za ovogodišnju berbu vlada najveće interesovanje do sada. Prethodnih godina obarani su rekordi u posetama i broju izlagača i prema nekim procenama oko 250 hiljada ljudi tih dana prođe kroz Topolu. Ujedno, i za ovdašnje stanovništvo ovo je veliki izvor prihoda- od zanatlija do poljoprivrednih proizvođača!

Prema procenama epidemiologa kod nas i u svetu „drugi talas“ epidemije korona virusa upravo se očekuje na jesen. U samoj Topoli, prema podacima od petka zaraženo je 50 građana od korona virusa! Datum odrđavanja manifestacije zakazan je od 09. do 11. oktobra 2020.godine.

Najmasovnija manifestaicja u ovo mdelu Srbije

U Srbiji, inače, do sada su otkazane najveće manifestacije u Srbiji- Sabor u Guči, Exit u Novom Sadu, Karneval u Vrnjačkoj Banji.. i u samoj varošici pod Oplencom prvi put je otkazan tradicionalni Vašaru Topoli.

Otuda je i održavanje Oplenačke berbe, u ovom trenutku što bi rekao narod- u Božijim rukama.

ucentar.rs

 

 


 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.