Kniću potrebna hitna pomoć države!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Oko 130 litara vode po kvadratnom metru, olujni grad i nevreme kakvo se pamti u gružanskom kraju napravilo je štetu od oko dva miliona evra na teritoriji opštine Knić. To je polovina godišnjeg budžeta u trećoj elementarnoj nepogodi koja je pogodila ovaj kraj u poslednje dve godine.

Miroslav Nikolić na terenu na dan nepogode

„ Još uvek sumiramo štetu, ali deset sela su nam ozbiljno oštećena u smislu vodovoda infrastrukture, atarski i asfaltirani putevi, mostovi i na žalost pojavilo se dosta klizišta. Imamo veliku štetu na poljoprivrednim dobrima gde se sva ta voda slila- rekao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Ponajviše su stradala sela Leskovac, Guberevac, Pajsijevići, Guncati, Borač, Grabovac, Čestin, Balosave i Lipnica..

Radojko Stanojević iz MZ Leskovac kaže da je polovina puteva neprohodno. Asfaltirani putevi su opstali u funkciji dok se nekatogrorisanim jedva i prolazi.

Sreća u nesreići je da relativno mali broj domaćinstava postradao s obzirom na srazmere elementarne nepogode.

Ukupno, sedam domaćinstava je poplavljeno.

Za razliku od domaćinstava šteta na poljima je negde i stoprocentna. Uništene su jednostavno sve zasađene kulture.

Ova elementarna nepogoda došla je u najgorem mogućem trenutku kada je sezona poljoprivrednih radova u punom jeku. Otuda je neophodna hitna pomoć države, da bi se jednostavno- spasilo što se spasti može. Tu se pre svega misli na obnovu puteva i mostova kako bi se fizički došlo do njiva!

A  kakve su apkoliptične scene zadesile Knić i gružanski kraj pogledajte u reportaži Dejana Đusića emitovanoj na RTV Pink.

O последицама невремена и санирању штете у општини Кнић и у Националном дневнику РТВ Пинк


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar