Čovek iz Kragujevca iskopao grob, kupio sanduk- i obesio se!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

M.M. (73) iiz Malih Pčelica kod Kragujevca sam je iskopao grob na lokalnom groblju, kupio sanduk koji je doneo kući, uneo ga neprimetno u podrum – i tu se obesio. Ostavio oproštajno pismo sa spiskom ko može da prisustvuje  sahrani. Niko nije znao šta priprema.

Groblje u Malim Pčelicama kod Kragujevca

Sve ovo izdešavalo se u naselju Male Pčelice gde je pokojnik živeo sa porodicom. On je svoje pomalo ritualno samoubistvo pažljivo isplanirao, a da niko nije primetio promene u ponašanju, niti pak da je sve pažljivo pripremio. Čak naprotiv. Komšika koja ga je videla neposredno pre nego što se obesio u čudu je primila vest koja je bila glavna u svim nacioanalnim medijima krajem okrobra proške godine.

– Išli smo ulicom i normalno pričali. Otišao je kod brata mislim, rekao mi je da je dobro, da je nešto radio tog dana, pričali smo o drvima za zimu. Nikada ne bih rekla da će dići ruku na sebe. Sasvim je normalno delovao, pričali smo o tim tekućim, domaćinskim stvarima- kaže nam žena.

Ni ostale komšije u ovom radničkom naselju nisu ni slutile da sprema samoubistvo.

Sve do detalja isplanirao počev od gronvog mesta

A on je danima pre toga sprovodio svoj plan u delo. Kupio je sanduk i verovatno kada ukućani nisu bili tu, doneo ga u podrumske prostorije. U međuvremenu je na groblju gde je još pre dvadesetak godina kupio parcelu, uradio spomenik i opseg, iskopao sam raku i kada je došao kući – obesio se o gredu, tik iznad mesta gde se nalazio mrtvački sanduk.

– Ostavio je pismo gde je precizno da upustva ko može da dođe na sahranu. Ti ljudi su i bili u nedelju kada je sahranjen – pričaju komšije u naselju.

Inače, M.M. nije imao problema, niti je bio u dugovima. Motivi samoubistva su enigma. Ovde kažu da je “oduvek po malo bio na svoju ruku i da je jednostavno rešio da uradi nešto što ovo naselje ne pamti”. Pri.čalo se i da niakda nije prežalio što je morao da ode sa Kosmeta. Tuga sa rodim krajem ga je ubila. Svoju tajnu odneo je u grob, o njoj ni slova nije napisao u svom oproštajnom pismu.

Kurir.rs/D.A. foto Kurir, DA


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar