Vladici Stanojeviću ne oduzimaju orden SPC!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U SPC su nam rekli da ne postoji zvaničan zahtev ili inicijativa da se Vladici Stanojeviću, vd direktoru Zavoda Male Pčelice oduzme Orden Svetog Simeona, kako- na društvenim mrežama tvrde njegovi protivnici

Na fb profilu Pcelicki bumbar, formiranom neposredno pred kandidaturu Stanojevića za gradonačelnika Kragujevca na kojima je dobio 1,83 odsto galsova- direktor ove socijalne ustanove optužuje za mnogobrojne malverzacije. Tako se pojavila i vest da će Stanojević morati da vrati orden SPC iz 2016.godine, zbog navodne krađe materijala koji je ugrađen u njegovu privatnu vikendicu na Zlatiboru.

Na fb objavljene uporedo foto crkve i vikendice

„Izaslanici Šumadijske eparhije su obmanjeni ne slutivši da je uz crkvu pravio sebi vikendicu na Zlatiboru. Uporedite materjale zidova i krova sve ce vam biti jasno”- objašnjava administrator profila, objavivši uporedno fotografije- i crkve i vikendice.

Naši izvori u SPC rekli su nam da nikakva zvanična inicijativa nije podneta, niti je pak bilo formalnih odluka crkvenih vlasti o pomenutom dogašaju.

-Mislim da bi to bio prvi slučaj u istroriji Šumadijske eparhije, a ne znam ni za jedan sličan primer ni u istoriji SPC- kaže naš sagovornik.

Ovaj orden Stanojević je dobio posle izgradnje crkve Sveti Luka Krimski u krugu Zavoda za smeštaj odraslih, koja je izgrađena sredstvima donatora i građana. Kako tvrde njegovi protivnici na ovom profilu, istovremeno- tokom gradnje crkve Stanojević je zidao i privatnu vikendicu na Zlatiboru.

Međutim, sudski veštaci iz građevinske struke, uz ogradu da je teško dati sud na osnovu fotografija tvrde da i pored vizuelne sličnosti krov na crkvi Sveti Luka Krimski i privatne Stanojevićeve vikendice nije od istog materija.

-Vidljivo je okom da se razlikuju i po dimenziji i boji. Sve ostalo moralo bi da se veštači pregledom uzorka materijala. I vrlo je lako proverljivo, posebno ako su objekti građeni u istom vremenskom periodu, kažu građevinci.

ucentar.rs


Ko stoji iz profila?

Iako je profil pcelicki bumbar izazvao veliku pažnju u Kragujevcu i objavio dosta dokumentacije vezane za poslovanje Zavoda za odrasle „Male Pčelice“- do sada Odeljenju za Visokotehnološki kriminal MUP Srbije nije podneta krivična prijava- saznajemo nezvanično. Niko ne zna pouzdano ko stoji iza profila, a sumnja se na bivše radnike i saradnike Vladice Stanoejvića.

https://www.facebook.com/103897678064962/photos/a.103928184728578/127466382374758/?type=3&theater

Na profilu se, pored vređanja vd direktora Stanojevića koga administratori zovu „Bumbar“- neretko pojavljuju dokumenti o, kako se tvrdi sumnjvim nabavkama u zavodu, nezakonitim odlukama, ali i snimci odnošenja i vraćanja umetničkih slika koje su formalno u državnom vlasništvu.

Poslednju inkriminišuća objava  vezana je za  navodnu popravku službenog džipa, koja je plaćena 180 hiljada dinara. Prema tvrdnjama na ovom profilu  Stanojević je službenog džipa slupao kod „Plaze“ van radnog vremena.


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar