Profesorka iz Ćuprije: HRISTOS NAS I DALJE PROGANJA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Nakon više od dve godine borbe za ostvarenje svojih prava, grupa od devet profesora i predavača Više medicinske škole u Ćupriji, kako kažu vide kraj agonije.  Dr Suzana Milutinović u izjavi za portal u centar.rs govori o prvim utiscima posle odluke nadležnih da ona i njene kolege budu vraćeni na posao u slučaju koji je godinama unazad potresao srpsku javnost.
-Prvi utisak posle današnjeg dana je razočarenje jer ja nisam potpisala ugovor kao ni moje dve koleginice. S druge strane tu je i radost jer smo uspele da dođemo do pravde koju smo toliko želele.
o Koji je razlog da ne potpiše te ugovor?
-Ugovor nisam potpisala jer je ponovo došlo do opstrukcije od strane bivšeg direktora Hristosa Aleksopulosa. Konkurs je, kao što znate, javna stvar i svako ima pravo da se prijavi. Sada se na konkursu kao kandidat pojavio čovek koji apsolutno ne poseduje potrebno obrazovanje. Radi se o menadžeru za velika i mala preduzeća. Naravno, komisija je i tu prijavu morala da uzme u obzir. On je poslednjeg dana roka za isticanje prigovora podneo svoj prigovor i sada se čeka da se ispoštuje pravna procedura. Zamislite, na moje mesto, a ja vodim praksu primarne zdravstvene zaštite i predajem predmete zdravstvena nega 1 i 2, prijavio se kandidat koji se bavi preduzećima. Najviše međutim boli činjenica da jedna koleginica iz naše grupe neće da se vrati na posao. Ona je otišla za Nemačku i to je njena definitivna odluka. To je gubitak za školu. Veliki. Njen prosek je bio deset na svim nivoima studija.
o Da se podsetimo,  problemi počinju odlukama bivšeg direktora Hristosa Aleksopulosa…
– Apsolutno. Da stvar bude još gora on je sada konkurisao za mesto naučnog saradnika na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i koliko je meni poznato izabran je. Da podsetim taj čovek je falsifikovao praktikum da bi primio jednu kandidatkinju. Mi smo to prijavile. Prijavile smo ga i zbog toga što je 50 000 evra dao studentima neku međunarodnu konferenciju koja se, zamislite slučajno održavala u Grčkoj. Ništa ne bi bilo toliko strašno da na konferenciji nisu učestvovali studenti sa drugih fakulteta već samo iz naše škole. Zamislite međunarodnu konferenciju gde učestvuju studenti iz samo jedne škole. Da ne pominjem da je u trenutku našeg otpuštanja primio šezdeset saradnika u nastavi gde su svi bili nižeg obrazovanja od nas.

Hristos Aleksopulos je nedostupan na telefone poznate redakciji..


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar