Još devet dana do raspleta u Topoli- odlazi li Jovanović!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostalo je još samo devet dana do formiranja Skupštine opštine Topola, a u ovom trenutku pouzdano se ne zna ko će činiti buduću vlast posle 16-godišnje apsolutne vladavine Dragana Jovanovića, lidera Bolje Srbije.

I prema svemu sudeći- konačna odluka biće doneta u Beogradu!

Na poslednjim izborima Bolja Srbija sa Draganom Jovanovićem, osvojila je 16 mandata, dok je SNS osvojio jedno odborničko mesto manje.

Da bi se došlo do većine od 21 odborničkog mesta, odlučiće „Pokret za bolju Topolu- Mirko Jevtić“ pošto je ova lista osvojila šest mandata. Socijalisti i POKS stali su već uz SNS sa ukupno četiri odbornika.

Da stvar bude zamršenija Grupa građana izjasnila se da neće u koaliciju sa Jovanovićem, a o manjinskoj podršci SNS nisu se decidno opredelili u javnosti.

Međutim, postoji još jedna opcija!

ljuti neprijatrelji: Senić i Jovanović

-U drugoj varijanti čeka se odgovor centrale u Beogradu na ponudu Bolje Srbije da se u Topoli napravi stabilna vlast. U pregovorima se traži da se ova stranka kolektivno pripoji SNS – kaže izvor ucentar.rs dobro upoznat sa situacijom na terenu. Samim tim bi se, kaže stvorila pouzdana većina, a sa druge strane Jovanović bi ostao na vlasti. Protiv ove varijante pored samog odbora SNS u Topoli su Aleksandar Senić, vodeći čovek SNS za ovaj kraj i Mikica Milojević, narodni poslanik iz Aranđelovca.

Naši izvori u Boljoj Srbiji kažu da ni u kom slučaju neće „kolektivno pripojili SNS“, po scenariju kakav je viđen već u Zaječaru.

-Onda bi se izgubio identitet zbog čega smo i formirani, i odustalo od svih programskih ciljeva za koje se godinama zalažemo- kažu u Boljoj Srbiji.

Sve u svemu, Beograd na mogućnost koalicije ili utapanja Bolje Srbije u SNS, jedino se sagledava sa aspekta stabilizacije prilika u Šumadiji pred buduće predsedničke izbore. Posle izbornog debakla Veroljuba Verka Stevanovića (74) i praktično raspada njegove Zajedno za Šumadiju- političkim „uhlebljenjem“ Jovanovića Šumadija bi bila u potpunosti „primirena“ za izbore 2022.godine.

Šta će od svega biti znaće se 19.avgusta, kada je zakazana konstitutativna sednica SO Topola.

 

ucentar.rs


 

Rezultati izbora u Topoli

Ko je pravi pobednik izbora!?

Prema podacima Opštinske izborne komisije lista „Dragan Jovanović- Pomozimo Draganu – Zdravo da pobedi -Bolja Srbija“ osvojila je 4023 glasova odnosno 36,28 odsto ili 16 mandata.

Na drugom mestu po broju glasova je lista „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ sa osvojenih 3831 glasa, ili 34,54 odsto, 15 mandata.

Pokret „Novi ljudi za bolju Topolu-Mirko Jevtić“ je na trećem mestu sa šest mandata. Lista Ivica Dačić -,,Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)-Dragan Marković Palma“ osvojila je tri mandata; dok je lista „Za Kraljevinu Srbiju – Za procvat Topole (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front)“ koji ima jednog odbornika u lokalnom parlamentu.


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar