Dejan Marković iz Topole posle četvrtog testa- i zvanično nema koronu!

Konačno je test na korona virus bio negativan i Dejan Marković iz Topole može da odahne- više nema covid19.

Ipak ostao je da je neslavni rekorder sa najdužim stažom obolelog od korona virusa u ovoj opštini.

-E sad ne znam da li je zbog pisanja medija ili sam stvarno negativan- kaže u šali Marković kome je posle najnovijeg rezultata od juče konačno posle 40 dana ukinuta izolacija.

Kao što smo pisali,  čudno je što on gotovo mesec dana nije imao apsolutno nikakve simptome koji bi ukazivali na prisustvo covida19.

Marković sa sinom
Marković sa sinom

-Osećao sam se dobro, nemam temperaturu, nikakvih posledica, niti simptoma. Ali testovi su pokazivali već u tri navrata da sam pozitivan- kaže  Marković i vraća se na početak „agonije“- 29. juna.

Tog dana dobio je temperaturu, koja se u narednom periodu kretala u rasponu između 37,2 i 38,6 c. Međutim, do vremena kada se testirao devet dana kasnije, temperatura je prošla, a simptoma na koje su mu rekli da obrati pažnju, peckanje u očima, gubitak čula mirisa i sluha, jeza niz kičmu i ostalih jednostavno- nije bilo!

-Osećao sam se potuno zdravo, ali morao sam da poštujem izolaciju, To mi je najteže padalo- kaže 44-godišnji Marković u čudu.

I njegov otac Predrag je obeleo do smrtonosnog virusa. Ali posle dve nedelje korona je otišla. Za razliku od sina, on je mnogo teže podneo period lećenja. Posebno što je već imao moždani udar, a preživeo je i rak. Dejan kaže da mu je najteže padao strah da se otac ponovo ne zarazi. On se i zahvaljuje svim zaposlenima u Domu zdravlja u Topoli.

-Ti ljudi se nadljudskim naporima bore protiv korona virusa za sve obolele- kaže Marković.

ucentar.rs


 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.