ucentar.rs prvi objavio prijavu zbog koje su uhapšeni doktori u Malim Pčelicama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ucentar.rs došao u posed krivične prijave koju je bivša radnica S.Ć.  podnela protiv Vladice Stanojevića, direktora Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ u Kragujevcu. Pored Stanojevića, prijava je podneta i protiv lekara Vladana Ćirića i Dragana Radosavljevića, zaposlenih u ovoj ustanovi.

Teške optužbe koleginice: dr Vladan Ćirić

Krivična prijava, koju ispituje kragujevačka policija u okviru predistražnih radnji po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu podneta je „zbog postojanja osnovane sumnje da su njih trojica u periodu od 25.09.2018. godine do 09.10.2018. godine (a i dalje), kao organizovana kriminalna grupa izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja iz čl.359, falsifikovanja službene isprave iz čl.357, sprečavanje i ometanje dokazivanja iz čl.336 i udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl.346 Krivičnog zakonika“.

– Kao službena i odgovorna lica u Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“, u Kragujevcu, koristeći službeni položaj i uticaj, iskorišćavanjem svojih službenih položaja i prekoračenjima granica svojih službenih ovlašćenja, izvršili su falsifikovanje zdravstvenog kartona korisnika R.D.- kaže se u krivičnoj prijavi.
Dalje se kaže da su u zdravstvenom kartonu pomenutog korisnika, navodno u nekoliko navrata zamenili papire novim nalazima doktora V.Ć i doktora D.R
Dokazi na sudu 2: radnica navodno dostavila pravi i falsifikovani karton
Dokazi na sudu 1: radnica navodno dostavila pravi i falsifikovani karton

-Lažnu službenu ispravu sa falsifikovanim zdravstvenim kartonom 09. oktobra 2018. godine, podneskom preko punomoćnika predali su Osnovnom sudu u Kragujevcu, u nameri da spreče dokazivanje u predmetu Osnovnog suda u Kragujevcu i tako naneli štetu S. Ć. iz Kragujevca i istu sprečili da uspe u postupku vraćaanja na rad zbog nezakonitog otkaza, čime su izvršili napred navedena krivična dela- kaže se doslovce u krivičnoj prijavi.

Pred sudom S.Ć. je pored ostalih dokaza priložila i, kako tvrdi kopiju i originalnog i falsifikovanog zdravstvenog kartona.
Ona je u prvom stepenu kada se sve ovo izdešavalo- dobila radni spor. Slučaj je trenutno na Apelaconom sudu, pošto se Zavod žalio na presudu.
Za dela iz krivične prijave zakonom je zaprećena zatvorska kazna do deset godina zatvora. Prijava je podneta Višem javnom tužilaštvu Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu. Odatle je predmet vraćen na dalje postupanje Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Tužilac je pokrenuo predistražne radnje i policija trenutno radi istragu u ovom slučaju. S.Ć. je svoju izjavu policiji u Kragujevcu dala prošle nedelje.

 


Doktori ne odgovaraju…

Na naša pitanja povodom teških optužbi od strane koleginice S.Ć. u krivičnoj prijavi doktori Vladan Ćirić i Dragan Radosavljević nisu ogovorili do objavljivanja ovog teksta. Pitanja su se odnosilia da li su falsifikovali službene isprave, da li je promenjena naknadno dijagnoza u zdravstvenom kartonu i sve za šta ih je radnica zavoda S.Ć. optužila u krvičnoj prijavi.


 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar