Uhapšeni saslušavani do kasno u noć- mnogi priznali krivicu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Pred istražnim organima do kasno u noć trajala su saslušanja nekoliko od 14 uhapšenih u istrazi poslovanja Zavoda za smeštaj odraslih lica Male Pčelice. Kako saznajemo od izvora bliskim istrazi posle priznanja krivice i nagodbe sa policijom i tužilaštvom neki od uhapšenih su pušteni kući. Da podsetimo u jučerašnjoj spektakularnoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, uhapsili su Vladicu Stanojevića (1972), odgovorno lice Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca. Stanojević je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je zaposlenima naredio da za lečenje bolesti šuge korisnicima ovog smeštaja daju lekove namenjenim životinjama, čime je doveo u opasnost njihove živote i zdravlje.V. S. se sumnjiči da je izvršio krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita, a policija je uhapsila još 13 osoba osumnjičenih da su vršile različite malverzacije u vezi sa Zavodom za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“.

Uhapšeni su i V.Ć. (1962), V.D.(1966), T.P. (1967), I.P.(1987), S.J. (1965), R.P.(1965), M.V.(1992), V.K. (1986), D.R.(1981), G.Đ. (1964), M.S.(1986), Ž.D.(1981) i S.M. (1954).

-Do sada je saslušano nekoliko osumnjičenih. Većina njih ide na nagodbu sa tužiocem i priznanje krivice, što im omogućava olakšavajući status pri izricanju kazne. Ali sa druge strane, sve su to činjenice koje otežavaju položaj uhapšenog Vladice Stanojevića- kaže naš izvor.

Njegovo i saslušanja većeg broja optuženih očekuje se danas i nedelju- kada ističe policijski pritvor u trajanju od 48 sati. Posle toga sudija Višeg suda- Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Kraljevu odlučiće o određivanju pritvora ili puštanja uhapšenih od strane policije.

 

ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar