Novica Antić: Vulin je najveća štetočina u istoriji Vojske!

„Lažni socijalista i levičar, lažni rezervista i lažni patriota Aleksandar Vulin, najviše će učiniti za Vojsku Srbije kad mu vidimo leđa. Toliko sramote, nesposobnosti, diletantskog ponašanja i štetnih odluka ne pamti istorija naše slavne vojske“- kaže u svom pismu Novica Antić, predsednik najvećeg i reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije. Pismo je odgovor na istupanje Aleksandra Vulina, ministra odbrane.

„Ima li većeg licemerja i bezobrazluka od toga da o brizi za pripadnike VS, u paničnom strahu od gubitka ministarske fotelje, priča onaj koji je na najbeskrupulozniji način, čineći krivična dela i kršeći međunarodne konvencije proganjao upravo te pripadnike Vojske Srbije, samo zbog toga što su tražili bolje uslove rada, zaštitu svojih prava i kolektivni ugovor.

„Najgori ministar u istoriji srpske vojske“

Onaj koji je izbegavao da služi svojoj zemlji onda kad joj je bilo najteže danas isteruje iz stroja njene najbolje pripadnike i heroje, a od kad je on ministar vojni u stroju naše namučene Vojske danas nema više od 5000 profesionalaca. Njegovo ministrovanje nanelo nam je veće gubitke nego poslednji rat“- kaže Antić i nagalašava da „niko nije narušio međuljudske odnose u našoj vojsci kao što je to učinio Vulin“.

„Do te mere da mu na kolegijume ne dolaze oni koji bi trebali da su mu najbliži saradnici. To je fakat. To danas zna svaki vojnik. Potpuno je privatizovao vojsku, a svakodnevno je zloupotrebljava isključivo za ličnu i političku promociju. O mešanju u komandovanje vojskom suvišno je govoriti jer javnost i sama vidi da je Načelnika Generalštaba i druge generale potpuno skrajnuo i obesmislio zajedno savojim pomoćnikom za materijalne resurse“- naglašava Antić i napominje da „osnovni postulati funkcionisanja Vojske Srbije počivaju na načelu subordinacije i jasno određenim pravilima starešinstva, u koje se nikad u istoriji nije mešala poltika, niti to sme“.

-Danas je Vojska Srbije potpuno potčinjena i podređena Aleksandru Vulinu i njegovoj „ekipi“ iz kombi stranke koja sistemski i svakodnevno uništava našu vojsku iznutra. I može Vulin da priča bajke i obmanjuje javnost koliko hoće, ne može da obmanjuje nas koji za razliku od njega jesmo vojska u svakom smislu i koji čast i dostojanstvo vojničkog poziva merimo cenom života. Za sad to javno kažem ja, kao predsednik najvećeg i jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci Srbije, to mi je dužnost i obaveza. Pitanje je dana kad će o svemu ovome progovoriti i najviši oficiri i generali jer sa žaljenjem konstatujem da mnoge naše jedinice danas ne mogu da odgovore svojoj osnovnoj Ustavnoj ulozi. Nesporno, naviše zaslugom Vulina i njegovog scenografa i maketara Baće. O sveđu ovome danas svedoče i vrapci na granama naših kasarni. Ono što niko od nas danas ne može da razume jeste da li Vulin zaista i veruje o ovo što govori ili je reč o čistom bezobrazluku i podsmevanju srpskoj vojsci pa i samom Predsedniku Republike kao glavnokomandujućem koga svakidnevno obmanjuje i stanju u vojsci. Kako god da je sad stanje, i jedno i drugo su više nego jasan razlog da se nesreća koja nas je zadesila, a zove se Vulin više nikad ne ponovi časnim i namučenim pripadnicima Vojske Srbije-kaže Antić u svom otovrenom pismu.

ucentar.rs


 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.