Odbornici u Rači beže od naroda koji je ustao protiv otimanja zemlje!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kako smo juče ekskluzivno najavili, danas su meštani sela Sepce i Saranovo održali protestni skup ispred zgrade SO Rača gde je održana konstitutivna sednica novoizabranog saziva lokalne vlasti. Protest je organizovao Odbor za ukidanje odluke o komasaciji koja je, kako su na nezadovoljni meštani naglasili, doneta mimo zakona, sa nizom nepravilnosti i nepoštovanjem procedure. To je sve urađeno kako bi  direktnu korist imao Aleksandar Senić, visoki funkcioner SNS i direktor  u JP „Koridori Srbije“.
 
Okupljenim građanima Saranova i Sepaca bilo je onemogućeno da prisustvuju skupštinskoj sednici a sama sednica održana je iza zaključanih vrata. Jedan od organizatora protesta Slavko Jevtić za portal ucentar.rs kaže da se demonstranti neće razići sve dok odbornici na izađu iz sale kako bi mogli da im postave pitanja o spornoj komasaciji i iznesu svoj jasan stav o neprihvatanju „otimanja njihove zemlje“.
„Namerno odugovlače rad konstitutivne sednice kako bi nas izmorili i naterali da se povučemo“, naglašava Jevtić i dodaje da nema predaje i da će „ići do kraja“. „Ne možemo, ne smemo i nećemo da dozvolimo da se ova kriminalna radnja realizuje. Bukvalno hoće da nam otmu zemlju i da to stave u nekakav nepostojeći pravni okvir“ zaključuje Jevtić.
ucentar.rs

Protest u Rači 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar