Velika bruka ministarstva: Tvrdili da u Malim Pčelicama nema šuge!

Čak nedelju dana pre otkrivanja da u Zavodu za smeštaj odraslih Male Pčelice da su korisnici zaraženi šugom Ministartsvo za rad, zapošljavanje boračka i  socijalna pitanja u čijoj nadležnosti je ova ustanova- tvrdilo je „da štićenici imaju osip i da je sve u najboljem redu“!

Crno na belo: dopis Ministarstva

Naime, redakcija portala ucentar.rs poseduje mejl kao zvaničan odgovor na naša pitanja koje smo uputili nadležnima u Ministarstvu, pa i samom ministru Zoranu Đorđeviću  u kome se kaže da „U Zavodu za smeštaj odraslih lica odreženi broj korisnika ima kožne promene (osip) i ordinirana im je terapija“. U istom mejlu se kaže da se „ustanova nalazi u izolaciji rai sprečavanja pojave korona virusa i da funkcioniše bez većih problema“.

Naša pitanja su se odnosila na informacije do kojih je došao naš portal, dakle sedam dana pre hapšenja direktora Vladice Stanojevića i 13 saradnika i dobavljača- da li je 350 štićenika zaraženo šugom i da li im se daju neadekvatni lekovi!

Nekoliko dana kasnije iz samog ministarstva je na osnovu anonimnih prijava poslata kontrola čiji zapisnik nikada zvanično nije objavljen u javnosti. Niti je pak poznato da li je u njemu inspektor ministarstva konstatovao pravo stanje stvari na terenu, odnosno u samoj ustanovi.

Neposredno posle hapšenja Stanojevića prvi su oglasio, naravno, ministar Zoran Đorđević.

On je  istakao je da svi za koje se dokaže da ne rade u skladu sa zakonom, moraju da odgovaraju pred sudom.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.