I 300 Kragujevčana ulazi u vlast: „Gde zeka pije vodu?“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U toku jučerašnjeg dana redakciji portala ucentar.rs dolazile su informacije sa svih strana o ulasku pokreta „300 Kragujevčana“ u gradsku vlast, ali i svađi unutar koalicije. Dušan Aleksić demantuje da ima nesuglasica, ali je potvrdio da ulaze u gradsku vlast

 

U novoj gradskoj vlasti pokret „300 Kragujevčana“ dobila je jedan resor, rezultat je jučerašnjih pregovora lidera ovog pokreta Dušana Zeke Aleksića i Nikole Dašića, budućeg gradonačelnika Kragujevca iz SNS.

Prema prvom našem izvoru iz ovog pokreta, ovom dogovoru prethodila je svađa i raspad koalicije koja je nastupila na lokalnim izborima pošto Pokret „Volim svoje selo“ neće učestvovati u budućem radu gradske vlasti već će delovati kao opozicija.

Isti izvor kaže da će  „300 Kragujevčana“ voditi resor prosvete, odnosno mesto člana gradskog veća za obrazovanje. To je u sadašnjoj konstalaciji odnosa i realnije od zahteva koji je imao Pokret „Volim svoje selo“- da ova koalicija dobije  resor poljoprivrede, pošto se na njenom čelu nalazi Damjan Srejić, istaknuti funkcioner ovdašnjeg SNS.

Saznanja o ulasku u gradsku vlast potvrdio je lider pokreta Dušan Aleksić.Dušan Zeka Aleksić potvrdio da ulaze u vlast- demantuje razlaz sa Babićem!

Izjavu lidera pokreta prenosimo integralno:

Više nema dileme: Ulaze u gradsku vlast

“Kada ste osnivač i član organizacije koja ima demokratski izabrane organe koji odlučuju glasanjem nakon puno diskusija i na kojima se ne donose sve odluke jednoglasno, uživate u radu i odlučivanju. Zrele osobe prihavataju u tim uslovima odluke većine bez ljutnje. Babić je zrela osoba i naravno da nije napustio organizaciju jer je organizacija njegova koliko i moja ili svakog drugog člana koji je na njenom stvaranju radio maksimalno. Nas dvojica komuniciramo na dnevnom nivou.

Na izborima smo se kandidovali da bismo radili poslove koje smo u kampanji predlagali. Glasove smo dobili jer smo trazili da radimo na resenjima problema, a ne jer smo bili protiv ikoga. Drzali smo se lokalnog nivoa i lokalnih tema.

Pozvani smo na razgovor oko formiranja vlasti. Ponavljali smo teme iz kampanje. Razgovarali smo o obilaznici, dobili uveravanja da će se uraditi u mandatu. Govorili smo o zagađivačima vazduha, dobili uveravanja da će se promena energenata odnosno prelazak na gas završiti u naredne 4 godine. To je važno za kvalitet vazduha koji udišemo. To su teme koje se rešavaju iz pozicije republike ali su predmet našeg interesovanja i ponavljali smo ih u kampanji.

Govorili smo komunalnim temama, stanju u medijima, interesovali se za stanje u budzetu, insistirali na ulaganjima u škole i obdaništa, govorili smo o većim ulaganjima u razvoj seoskih sredina, dakle samo o temama koje smo pominjali u kampanji.

Kao rezultat razgovora dobili smo još jedan poziv da se temom obrazovanja u delu u kom grad ima nadležnost, a to su pre svega ta infrastrukturna održavanja, bavimo direktno kroz gradako veće i da se temom razvoja seoskih sredina koja je važna za naše partnere iz pokreta „Volim selo svoje“ bavimo iz pozicije savetnika gradonačelnika i na taj način pokušamo da uradimo nešto i u toj oblasti.

Razgovarali smo na nivou predsedništva više puta o ponuđenim poslovima, razgovarali smo sa velikim brojem aktivista, bilo je različitih mišljenja koja su se pre svega zasnivala na razmišljanju šta će naši glasači misliti o saradnji sa ostalim učesnicima vlasti.

Na kraju, prevagnuo je stav da je licemerno odbiti da se direktno bavimo temama oko kojih smo se najviše zalagali u kampanji i pobeći od odgovornosti. Ipak je te ideje podržalo skoro 4000 ljudi. Kako smo lokalna organizacija koja na prvom mestu gleda da uđe u koštac sa lokalnim problemima, stavili smo na stranu imena stranaka koje su kandidovale ljude sa kojima ćemo raditi i odlučili da pokušamo da uradimo nešto konkretno, umesto da samo sugerišemo sa skupštinske govornice. Da li su svi bili za taj stav? Naravno da ne. Da li smo organizacija koja odlučuje demokratski uvažavajući svačiji stav tokom diskusija? Jesmo. Pokušaćemo radom i rezultatima da se nametnemo glasačima za sledeće lokalne izbore. Na ostalim nivoima ne učestvujemo na izborima i dalje.

Koristićemo svaku priliku da pokrenemo i ostale teme koje nisu u našim resorima”. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar