Raletova „kuma“- novi gradski ministar finansija!?

Prema informacijama koje su došle do portala ucentar.rs- Sanja Tucaković, doskorošnja direktorka regionalne filijale EPS- biće novi gradski ministar za finansije! Za sada niko ne potvrđuje, ali ni ne demantuje ovu vest!

Njeno ustoličenje u člana gradskog veća zaduženog za finansije, kako se neoficijalno zove jedno od najvitalnijih i najuticajnijih mesta u gradu, očekuje se prilikom formiranja nove vlasti.

Nije ni potvrdio, ni demantovao informaciju- Nikola Dašić

Ovu informaciju nisu potvrdili- ali ni demantovali ni Nikola Dašić, budući gradonačelnik Kragujevca, ni Sanja Tucaković.

Na naša pitanja jednostavno- nije bilo odgovora.

Izbor Sanje Tucaković za direktroku EPS-a u doba političke dominaciije predsednika Srbije Tomislava Nikolića 2013.godine-bio je u najmanju ruku skandalozan!

Nikada nije potvrđeno da li su Nikolići postavili svoju „kumu“, kako je pisala srpska štampa- na ovo važno mesto bez dana radnog staža u preduzećima koja se bave energetikom. Pre toga našla se i u republičkom parlamentu kao narodni poslanik. U skromnoj biografiji pisalo je da je diplomirani ekonomista rođena 1973.godine. U leto 2013 postaje direktor PD „Centar“ Kragujevac. Tu nalazimo nešto više detalja o biografiji u obrazloženju Upravnog odbora JP EPS Srbije.  Ona je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Po završetku studija zaposlila se u „Takovo osiguranju AD“ kao referent osiguranja i za ovo privatno osiguranje vezana je njena poslovna karijera do angažovanja u SNS.

U gradskom odboru koji je vodio Radomir Nikolić bila je portparol, a 2012.  psotaje narodni poslanik kada i kreće njena vrtoglava karijera.

U EPS-u je imala platu preko 150 hiljada dinara.

Pitanje novinara portala u centar.rs za Sanju Tucaković

Za vreme njenog direktorovanja bilo je nekoliko afera- od stranačkih zapošljavanja do hapšenja radnika od strane pripadnika Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem kraljevačkog Višeg javnog tužilaštva. I dalje je jedan od direktora u EPS-u.

Poslanica u srpskom parlamentu bila je do 2014. godine, kada je na sednici održanoj 18. juna, „Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmatrao ostavku koju je na funkciju narodnog poslanika podnela Sanja Tucaković i odlučio da Narodnoj skupštini predloži da konstatuje prestanak mandata ovoj narodnoj poslanici“.

Iako u Skupštini grada ima ljudi koji tvrde da će Tucakovićka  u gradskoj vladi dobiti drugi resor- nekoliko naših sagvoornika kaže da će biti glavna za finansije odnosno član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima. Inače, budžet grada Kragujevca za ovu godinu iznosi oko deset milijardi dinara.

 

ucentar.rsNisu kumovi?

Izvor u SNS kaže nam da Radomir Nikolić i Sanja Tucaković nisu kumovi, ali da jesu prijatelji iz detinjstva pošto su njihovi roditelji bile komšije u ovdašnjem naselju Šumarice. Praktično, kaže odrasli su zajedno. Priče o kumstvu u srpskoj štampi, zanimljivo je nisu demantovali.  

3 Comments

 1. lenka
  23/08/2020 - 1:43 pm

  Zena je zavrsila drzavni fakultet, ekonomski…. SAD VAM I TO NE VALJA,i sa istim se pokazala kao prvoklasni menadzer dok je bila na celu PD Centra, rezultati se mogu jasno kvantificirati i prikazati….nema razloga da se sve i svako kritikuje, pohvalite vredne ljude.

  Reply
 2. Mićić Milica
  23/08/2020 - 6:19 pm

  Svaka čast na izboru, ako je informacija tačna. Jako ambiciozna žena. Pokazatelj uspešnosti njenog rukovođenja je kontinuirano smanjenje gubitaka u distribuciji električne energije, čak 5% u periodu od 2014. do 2018. godine, što predstavlja najvažniji kriterijum funkcionisanja te kompanije.

  Reply
 3. Saska
  23/08/2020 - 11:00 pm

  dobra je stvarno izimalla je od 5000 do 10000
  za posao u epsu! stvarno je super Tucka!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.