Narodna stranka o formiranju vlasti u Kragujevcu: „Vulinizacija Srbije!“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

“Sastav nove gradske vlasti dodatno je  utvrdio Narodnu stranku u stavu da 21. juna nije birao narod već Aleksandar Vučić kao i da su po sredi bili unutar stranački a ne neki drugi izbori. Na konferenciji za medije pred izbore upozorili smo birače da nema opozicije na izborima što se vrlo brzo pokazalo tačnim” kaže se u saopštenju gradskog odbora u Kragujevcu Narodne stranke.

“GO Narodne stranke u Kragujevcu ocenjuje da uspostavljanje stare-nove gradske vlasti protiče u očekivanom maniru ”vulinizacije Srbije” i obesmišljavanja institucija. Koliko je na ceni i demokratija i struka u redovima i samih političkih aktera ovogodišnjih izbora – ilustruje podatak da od 300 Kragujevčana nema niko stručniji za problematiku prosvete od njihovog političkog lidera, kome je posle ovih izbora omogućeno da se i formalno vrati društvu na vlasti”- kaže se u saopštenju Narodne stranke.

Prema rečima narodnjaka “dovoljno je bilo izaći na lažne izbore u junu u ime ”opozicionih” ciljeva, a da SNS-u resor prosvete ne treba. Kako reče Slobodan Jovanović pre 100 godina ”koji se poluintelektualac odriče punog čanka?” … pa što onda da se ne uzme funkcija koja ti prema ličnoj reputaciji i ne pripada”?

“Sve će ići kao i do sada, a najvažnije je da se pristojnom svetu zgadi politika, jer samo tako oni ”isti” mogu beskonačno da se reprodukuju na lažnim izborima, jer samo tako oni „isti“ mogu beskonačno da se reprodukuju na lažnim izborima, pakujući se po potrebi u manjinsku, monarhističku ili neku drugu jednokratnu političku ambalažu. Ipak, nisu ”svi isti”. Postoje i oni koji drže reč”-kažu narodnjaci.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar