„Senić šalje policiju na narod. Idemo peške kod Vučića“, tvrde meštani

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meštani sela Sepci i Saranovo kod Rače, koji su se pobunili protiv komasacije i delovanja visokog funkcionera SNS Aleksandra Senića, tvrde da ih je danas policija pozivala na informativni razgovor. I to zbog plana da organizuju protest ispred njegove kuće.

U izjavi za naš portal Ljubomir Rašić iz sela Sepce, kako sam kaže „žrtva komasacije“ kaže da je danas bio uznemiren dolaskom policije na kućni prag. “ U 16:00 časova došla su kod mene dva policajca da mi uruče poziv da se javim u 16:30 u policijsku stanicu u Rači. Pozvali su me u svojstvu građanina u vezi javnog skupa. Radi se o okupljanja građana koji protestuju zbog komasacije. Velika većina ljudi je protiv toga. Ja sam im rekao da imam svojih obaveza oko domaćinstva i da ću da odem kad završim. Evo da vam pročitam… „Po osnovu člana 46, Stav 1, Zakona poziva se građanin Ljubomir Rašić da dođe u prostoriji MUP radi prikupljanja obaveštenja u vezi prijavljenog javnog skupa“. Mi nismo prijavili nikakav skup. Oni sada hoće da nas zastraše. Tražiću im i putne troškove i sve što mi pripada jer ću da se uredno javim, najavljuje Rašić i dodaje da će tražiti od policije informaciju od koga su dobili saznanja o skupu koji je neformalnog karaktera. „Pored mene zvali su i Jevtić Slobodana… Kako i zašto ne znam“, pita se naš sagovornik.
U međuvremenu naša redakcija kontaktirala je i pomenutog Slavoljuba Jevtića koji u izjavi za portal ucentar.rs potvrđuje da je pozivan u policiju… „Senić nas je prijavio. Policija je pravila zapisnike. Zvali su i Nenada Ivoševića iz Saranova. Oni su sve vreme hteli da čuju da li je bilo nekih incidenata na prethodnom protestu, Senić ih je poslao. Senić im je dao nalog. Mi u petak pravimo nove demonstracije, oni sada hoće da nas zastraše. Ideja je da prvo idemo do crkve… Inspektor Živulović je bio pristojan. To je važno da kažem. On je napravio i zapisnik i to je u redu. Da se vratim na protest… Mi idemo u petak do crkve pa onda do opštine. Posle toga, imali smo neke ideje ali… Uostalom oni nas ionako slušaju pa verovatno znaju… Sada nas lako privode, kad izgube vlast, videćemo“, zaključuje Jevtić.

Njegove komšije kažu da će peške krenuti za Beograd u znak protesta do zgrade Predsedništva Srbije na Andtićevom vencu.

ucentar.rs

Sebić: Tužiću ucentar.rs

„Svakodnevno me kontaktiraju građani i daju mi podršku da istrajem i izdržim medijski linč, koji sprovodi vaš portal.
Zaista ne znam šta radi policija, niti je to u mojoj nadležnosti.
Pravda i istina su na mojoj strani i nemam nameru da vršim bilo kakav pritisak, na bilo koga.
Sve što imam da kažem, reći ću na sudu, pošto ovih dana podnosim privatne tužbe za sve laži i neistine, koje su iznete protiv mene.
Na kraju, zaista vas molim da me više ne uznemiravate“-izjavio je visoki funkcioner SNS.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar