Teror u Aranđelovcu: Uhapsili ratnog veterana i građane!

U Aranđelovcu  je juče prilikom iseljenja porodice Jašović od strane privatnih izvršitelja uhapšen  Gradomir Jašović, njegova kćerka Teodora i Miodrag Preković koji je u svojstvu građana izveštavao o dramatičnim događanjima ispred stana gde su Jašovići živeli. Uhapšeno je još nekoliko rođaka i građana.

Njih je prekršajni sudija kaznio sa po 30 hiljada dinara posle čega su oslobođeni, dok je Prekoviću suđenje u toku.

Gradomir  je učesnik rata na Kosmetu,  rodom je iz Peći, gde je bio  pomoćnik komandanta za obaveštajne poslove. Srčani bolesnik koji je na insulinu četiri puta dnevno. Žena mu je asmatičar, a otac 1929 godište i majka 1937- teško bolesni. Ćerka je student.

Posle hapšenja ratnog veterana sa Kosmeta njegova supruga Branka Jašović za N1 rekla je da ni porodica, ni njihov advokat nisu dobili dokument na osnovu kog ih iseljavaju iz kuće u kojoj žive od kada su izbegli sa Kosova, kao i da se objekat koji je predmet spora vodi pod Cara Dušana 3.

 

„Blokirali su sve ulice, mi nismo znali o čemu se radi. Nije nam nikakav zaključak uručen, ništa nije stiglo da će danas neko da nam bane. Ceo kraj je bio blokiran kao da smo kriminalci. Nas niko nije ni obavestio da bi do ovoga moglo da dođe. Priveden je moj suprug, moja ćerka, dever, snaha, još troje rođaka i svi koji su pokušali da se suprostave“, kaže ona u izjavi za N1.

Jašovićeva objašnjava da njen suprug nije hteo da izađe iz kuće, ali da je nakon ćerkinog vrištanja izašao, i da je tada uhapšen i „uguran u maricu“.

„Onda su došli gore (u kuću). Obili su vrata, i ušli su nasilno. Ja sam im tražila dokument ili da mi kažu na osnovu čega oni dolaze, ali mi nisu rekli“, objasnila je Jašović.

Posted by Aleksandar Marković on Среда, 26. август 2020.

ucentar.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.