uživo: PAD MILA ĐUKANOVIĆA! K R A J! Opozicija 42 mandata, DPS i ostali 39.

U Crnoj Gori danas se održavaju parlamentarni izbori na kojima učestvuje šest koalicija i pet političkih partija. Lokalni izbori se održavaju u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

 

23, 15 Štab za budućnost Crne Gore „Narode Crne Gore desila se sloboda“- rekao je lider ove koalicije Zdravko Krivokapić. „Nakon 31 godine jedne apsurdne vlasti dogodilo se i ovo. Ko udari na Boga i Svetog Vasilija Ostroškog mora da prođe ovako. U ovom trenutku opozcija ima 42 mandata, a DPS i stranke koje su činile vlast 39. Pružamo ruku pomirenja. Ruka pomirenja mora da bude osnov našeg suživota“. – rekao je Krivokapić i pozvao sve parlamntarne stranke da se pridruže pobedničkoj koaliciji.

(u vreme zaključenja ovog celodnevnog izveštavanja Milo Đukanović i lideri DPS nisu se oglasili javno)

23, 09 Centar za monitoring i istraživanja:  Prve projekcije mandata na 89.3 obrađenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 28, „Mir je naša nacija“ 10 mandata, „Crno na bijelo“ četiri. Po tri mandata bi imali Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, i po jedan Albanska lista i AK Jednoglasno.

 

22,18 CeMI je objavio prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora.

Prve projekcije mandata na 85.5 obrađenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 28, „Mir je naša nacija“ 10 mandata, „Crno na bijelo“ četiri. Po tri mandata bi imali Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, i po jedan Albanska lista i AK Jednoglasno.

22,17 Berlinski zid je pao i u Crnoj Gori.   saopšteno je u Izbornom štabu „Za budućnost Crne Gore“. Prema 182 hiljada prebrojanih glasova DPS je osvojio 35,80 odsto, Koalicija za budućnost Crne Gore 36,02,, SDP 3,1 odsto, Bošnjaci, 5,17…

21.59 i DPS proglašava pobedu.. Prostorije stranke gde je izborni  štab prazan..

Kandidatkinja za poslanicu ispred DPS-a, Nela Savković Vukčević je kazala da na osnovu 60 odsto obrađenih listitića može da kaže da je DPS osvojio 37.8 odsto i da sa tradicionalnim partnerima mogu da proglase vlast.

Foto: Printscreen

„Opozcija kao i uvijek žuri sa rezultatima“, kazala je Savković Vukčević

Štab DPS-a je odlučio da se Savković obrati pojedinačno svim medijima iako su svi novinari u istoj prostoriji.

Savković je pozvala građane da strpljivo kući sačekaju rezultate i da je sigurno da će ih DPS voditi u naredne 4 godine.

„Procentat izlaznosti je očekivan i čini mi da je na kraju oko 76% za tu izlaznost smo se spremili i očekujemo pobjedu“. To je u prvom obraćanju javnosti rekao Miloš Nikolić portparol DPS-a za RTCG.

U holu zgrade oko 20.30 sati nije moguće vidjeti nikoga od funkcionera DPS-a, a pola sata nakon zatvaranja biračkih mjesta ispred izbornog štaba DPS-a nema pristalica te partije.

Nikolić je kazao da ko dobije izbore treba da čestita i da vjeruje da će to biti DPS.

On je prve rezultate iz izbornog štaba koalicije „Odlučno za Crnu Goru DPS – Milo Đukanović“ najavio oko 21 čas.

Nikolić je kazao da žele da saopšte provjerene rezultate.

Pola sata nakon zatvaranja biračkih mjesta ispred izbornog štaba DPS-a nema pristalica te partije.

(izvor: vijesti)

 

21.34 CeMI je objavio prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora.

Prve projekcije mandata na 63.4 obrađenog uzorka pokazuju da DPS i koalicija „Za budućnost Crne Gore“ mogu da računaju na po 28 mandata, „Mir je naša nacija“ na 10 mandata, „Crno na bijelo“ na četiri. Po tri mandata Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, po dva SDP i Albanska lista, i jedan AK Jednoglasno.

21.21 DPS razoren u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Bijelom Polju,..

Na prvom obraćanju javnosti iz izbornog štaba platforme „Crno na bijelo“, Zoran Mikić je kazao da po prvim informacijama i projekcijama koje je dobila ova koalicija sa biračkih mjesta iz Budve i Podgorice opozicija je u prednosti.

21,10 Prema prvim preliminarnim rezultatima koje je saopštio Centar za istraživanje i monitoring (CeMI) opozicija je pobedila na izborima u Crnoj Gori. Na 52 obrađenih uzoraka 34, 2 odsto je osvojila je koalicija „Odlučno za Crnu Goru“ Mila Đukanovića, koalicija   „Za budućnost Crne Gore“ opozicionih stranaka DF i Jaka Crna Gora 33,7 odsto, koalicija oko Alekse Bečoća 12,6 odsto, koalicija okupljena oko URE ima oko pet odsto, Bošnjačka 4,4, Socijaldemokratska SDP tri odsto, albanska 1,1, albanska lista 1,3 odsto

21,05 Andrija Mandić, jeda od lidera opozicije: „Režim Mila Đukanovića je pao!“. Uskoro rezultati i stopostotna potvrda, rekao je

20, 45 Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji su danas održani, biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75.9 odsto od ukupnog broja birača, saopštio je Centar za demokrstsku tranziciju. Na parlamentarnim izborima 2016. godine izlasnost do 20 sati je bila 73.4 odsto, a 2012. godine 70.6 %.

20, 15 nezvanično opozicija po prvi put pobedila u zatvoru u Spužu!

20 č zatvorena biračla mesta, osim ona kojima je bilo nepravilnosti.. Čekaju se prvi preliminarni rezultati o izlaznosti…

19, 13 Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje  izlaznost do 19 časova je ukupno 74,9 odsto birača.

U regionu Podgorica izlaznost je 77,7, Sjeveru 75 odsto, a na Jugu 71,2 odsto. Na parlamentarnim izborima održanim 2016. godina izlaznost je bila 71,6 odsto. 2012. godine glasalo je 66,2 odsto upisanih birača

specijalne snage vojske u Budvi

16, 54 Veliki broj građana slavi odluku desetorice vojnika Vojske Crne Gore da odbiju naređenje da pruže ispomoć policijskim snagama u blizini granice kod Rožaja. Ranije danas zabeležen je dolazak nekoliko džipova specijalnih snaga vojske u Podgorici.Među raznim informacijama koje se prenose u uzavreloj atmosferi čuje se i da je deo policije u Budvi otkazalo poslušnost režimu. Sve u svemu, što se više bliži zatvaranje biračkih mesta situacija postaje uzavrelija…

‼️КАПЕТАН И ДЕСЕТ ПРИПАДНИКА ВОЈСКЕ РАЗДУЖИЛИ ОРУЖЈЕ И ПОШЛИ НА ГЛАСАЊЕ‼️➡️Припадници Војске Црне Горе који су послати…

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Недеља, 30. август 2020.

16, 32 Do 16 sati u Crnoj Gori glasalo je 65.1 odsto birača. To je za 9 odsto više nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je do 16 sati glasalo 56.1 odsto birača.

16 29 Predsednica Opštinske izborne komisije u Budvi Mira Deloik kazala je da je do 16 časova u toj opštini glasalo 66 odsto birača.

16 00 Prema podacima OIK Tivat, do 15 časova na parlamentarnim izborima glasalo je ukupno 7.198 Tivćana, ili 61,01% od upisanih u birački spisak. Istovremeno, izlasnost na lokalnim izborima bila je 61% jer je do 15 sati glasalo ukupno 7.163 građana Tivta, javljaju Vijesti

15, 35 č Snimak kupovine glasova Roma…

VAŽNO!!! Na Koniku se vrši kupovina i ucjena birača. Poručujemo nadležnima da odmah obustave ovo ponašanje. U suprotnom će Demokratski front poći tamo na demokratski razgovor.

Posted by Demokratski front on Недеља, 30. август 2020.

15 č vanredna konferencija za štampu povodom krađe glasova u Crnoj Gori

‼️УЖИВО: МИЛАН КНЕЖЕВИЋ И МАРКО МИЛАЧИЋ! НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ‼️

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Недеља, 30. август 2020.

 

14, 45 č Režim Mila Đukanovića neće mirno predati vlast , opšti je zaključak sagovornika opozicionih medija u Crnoj Gori. Sa svih strana pristižu informacije da se crnogorski diktator koji je na vlasti 30 godina, uplašio visoke izlaznosti i da je pokrenuta represija sistema. U Podgorici je pristiglo na desetine pripadnika specijalne jedinice crnogrske vojske u punoj ratnoj opremi. U Nikšiću je uhapšen Saša Tijanić, koji je juče razotkrio kupovinu glasova u ovom gradu. Preko 400 žalbi je došlo  organizaciji CeMI zbog kršenja izbornih pravila. U glavnom gradu snimljeni su aktivisti DPS kako kupuju glasove od Roma.

13, 45 CeMI: Do 13 sati glasalo 54,1 odsto, 2016. godine izlaznost bila 39,9

11,46 Do 12 sati na biračkim mjestima glasalo je 45,3 odsto birača, odnosno 244.600 građana sa pravom glasa.

Kako je saopšteno iz CDT-a, to je za 15,4 odsto više nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je do 12 sati glasalo 29,9 odsto birača.

redovi u Podgorici foto RT CG

– 11,54 Velike gužve u Podgorici:  „Ispred biračkih mjesta u Podgorici redovi građana koji čekaju da završe svoju građansku dužnost, a na pitanje zboge čaga su požurili kazali su da imaju obaveza, da moraju na more, na selo, a i žure zbog vrućine“, kaže se u izveštaju državne RT CG. Oni prenose da je do 11 sati glasalo je 34.9 odsto birača odnosno 188.500 građana sa pravom glasa, „To je za 14.5% više nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je do 11 sati glasalo 20.4 odsto birača”,saopšteno je iz CDT-a, izveštava državna televizija. Neki na glasanje čekaju i po sat vremena.

11, 46 Bivši ministar policije u Koštuničinoj vladi Dragan Jočić u pismu podržao opozicione stranke i srpski narod u Crnoj Gori.

11,30 Potvrđeno: najveća izlaznost za sada u istoriji do 11 č 35,4. odsto. 2016 je izašlo 20,7 a 2012 tek 18,2

-11,25č do 11 časova na birališta izašlo 35,11 odsto upisanih glasača, nezvanično !!!

 

 

 

 

 

11,17 č uključujemo se u direktan prenos opozicone televizije u Crnoj Gori

-11,05 grupa građana u Hercegovini blokirala je put ka granici kako bi sprečila ulazak u Crnu Goru „fantomskim glasačima“ koje organizuje, kako se sumnja režima Mila Đukanovića. Neki opozicini lideri popu Nebojše Medojevića već proslavljuju pobedu jer po sadašnjoj izlaznosti do 20 č može da izađe preko 70 odsto glsača što je prema analitičarima siguran poraz režima.

‼ХЕРЦЕГОВЦИ НА БРАНИКУ ИСКОНСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ! БЛОКИРАЛИ ПУТ КА ГРАНИЦИ УЗ ЈАСНУ ПОРУКУ ОНИМА КОЈИ СУ НАМЈЕРАВАЛИ ПОДРЖАТИ…

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Недеља, 30. август 2020.

11 č Prvi incindenti.. Uhvaćeno nekoliko „lažnih“ glasača.. Mediji prenose da je Negnet Beriša sa Kosmeta pokušao da glasa na mestu 24 u Nikšiću ali da je osujećen. Inforamtivni sajt INS4.net donosi prilog o policajcima koji ne mogu da glasaju jer su preraspoređeni na druge reone. Ima i „glasača“ iz Nemačke, Na nekoliko birališta zabeležene su i manje nepravilnosti.

‼НЕЋЕ ВАМ ПРОЋИ! ГЛАСАЧ ИЗ ЊЕМАЧКЕ НЕЋЕ ОДЛУЧИВАТИ О СУДБИНИ НАШЕ ЦРНЕ ГОРЕ! НИЈЕДНА НЕЧАСНА РАДЊА И МАХИНАЦИЈА ДАНАС ВАМ НЕЋЕ ПРОЋИ‼➡️ДАНАС ПИШЕМО ИСТОРИЈУ, ЈЕДИНСТВЕНО, СЛОЖНО!

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Недеља, 30. август 2020.

– „Narod se oslobodio straha. Pobeđuje Crna Gora. Svi na birališta“ poručuje povodm velike izlaznsoti Marko Milačić iz opozcione Prave Crne Gore.

 -Do devet sati na biračka mjesta izašlo je 14.3% birača, odnosno 75.600 građana sa pravom glasa. To je više nego dvostruko u odnosu na parlamentarne izbore 2016. kada je do 9 sati glasalo 6.5 % birača, javljaju Vijesti

– 9,00 Izlaznost do 8 č je 5,8 odsto od broja upisanih glasača. To je više nego na izborima 2016. godine kada je izlaznost bila 3,5 odsto

-8,30 Velika gužva na glasačkim mestima i u Budvi… Građani Budve na 27 biračkih mjesta, glasaju za novi sastav lokalnog parlamenta. Pravo glasa na lokalnim izborima u Budvi ima 17.916 građana.

glasanje u Budvi, foto_ RT CG

8,10 Kotorani na 39 biračkih mjesta glasaju na lokanim izborima. Predsjednik Opštinske izborne komisije Petar Abramović za Radio Kotor je rekao da nema nepravinosti, te da izbori protiču u najboljem redu. Pravo glasa na lokalnim izborima ima 18.400 građana, javlja RT Crne Gore

-8, 00 Svih 19 biračkih mjesta u Tivtu otvoreno je jutros na vrijeme, u 7 časova. „Nema nikakvih problema, svi birački odbori rade svoj posao, građani dolaze da glasaju i sve ide kako treba“, kazala je „Vijestima“ predsednica Opštinske izborne komisije Tivat Marija Sijerković.

-7, 40 Po prvi put u svojoj 82 godini na glasanje je izašao Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije!

-7, 30 velika gužva na biralištima.. Građani stoje u redu da bi glasali…

-7, 10 č mediji javljaju da na biračkom mestu 17 u Tuzima glasanje nije počelo, zato što ni jedan član glasačkog odbora ne zna pokrene aparat za glasanje!

– U 7, 00  otvorena birališta za najneizvesnije izbore u istoriji Crne Gore

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.