Potresan status kćerke veterana DOK GA VEZANOG VODE KROZ GRAD (video)

„Zar je moralo ovako? Pešice??? Zar bar ovo nije moglo biti po zakonu – da ga prevezu u policijskom automobilu – već ovako jadno i bedno???“- pita se u svom potresnom statusu Teodora Jašović, kćerka teško bolesnog ratnog veterana sa Kosmeta Gradimira jašovića.

„Ja sam ratovao za ovu zemlju“- Gradimir Jašović sa porodicom 

U video prilogu  vidi se privođenje ratnog veterana od strane  policije. Hapšenje se dogodilo prilikom prinudnog iseljenja ove porodice iz stana u asistenciji javnom izvršitelju Vidoju Stojkoviću. Scene hapšenja članova ove porodice  uznemirile su Srbiju. Policija je uhapsila Jašovića, njegovu kćerku Teodoru (24), studenta Fakulteta slikarstva u Beogradu, rodbinu i građane koji su im pružali podršku.

Na snimku se vidi da  Gradimir kaže da „on nije kriminalac“.

-Ja sam ratovao za ovu zemlju!- pričao je policajcima koji su ga peške privodili kroz grad do policijske stanice, da bi iz pritvora bio izveden pred sud i kažnjen sa 30 hiljada dinara.

„Osećam se poniženo. Policija me je je vukla kroz grad, kao poslednjeg kriminalca. Doživeo sam od svojih kolega da me bolesnog tuku i štipaju. Teže mi je danas nego kada sam pod vatrom napustio Peć. Moja jedinica je poslednja napustila liniju fronta sa Đakovicom. Danas mi je teže“- rekao nam je Gradimir Jašović nepsoredno posle puštanja iz policijskog pritvora.

Građani na društvenim mrežama masovno traže kazne za policajce koji su sproveli ovo hapšenje. Iz MUP se do sada nisu oglašavali, a na sramotna dešavanja u Aranđelovcu ostao je i nem i Bojan Radović, predsednik opštine.

video: Bolesnog ratnog veterana peške privode kroz grad vezanog lisicama

Zar je moralo ovako? Pesice??? Zar bar ovo nije moglo biti po zakonu – da ga prevezu u policijskom automobilu – vec ovako jadno i bedno???

Posted by Teodora Jasovic on Субота, 29. август 2020.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.