Čistka u Kragujevcu: Smena Gorana Joksimovića, šefa Školske uprave!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Najmoćnije mesto u šumadijskoj prosveti narednih dana promeniće vodećeg čoveka- Gorana Joksimovića-Joksu, tvrde nezvanično dobroobavešteni izvori ucentar.rs!

Ovaj resor koji je u nadležnosti Ministarstva prosvete a formalno je pod okriljem i Šumadijskog okruga- pored imenovanja direktora osnovnih i srednjih škola, bavi se i inspekcijskim nadzorom školskih ustanova.

Joksimović se na čelu ovog resora nalazi od 2014. godine i u njegovoj karijeri regionalnog ministra prosvete prošao je put od – „sendvičara“ do „buntovnika“, kako su ga prozivali u srpskoj štampi i na društvenim mrežama.

Tako je kao grom iz vedra neba u akademskoj zajednici odjeknuula vest da je Ministarstvo prosvete, 29.marta ove godine u vreme vanrednog stanja, zabranilo  Joksimoviću da gostuje u emisiji “Crvena linija“ na N1. Prethodno je načelnik Školske uprave iz Kragujevca na društvenim mrežama preneo poruku psihološkinje iz Ivanjice, da su prosvetni radnici preopterećeni novouvedenom onlajn nastavom, što se kosilo sa politikom Ministarstva prosvete.

“Nisam ja sad toliko važan, kada sve ovo prođe, možemo da pričamo o razlozima zbog kojih mi nije dozvoljeno da gostujem. Meni je sad mnogo bitnije da sa svih strana stižu iste poruke, kao ona koju sam ja preneo od koleginice iz Ivanjice. Pa čak je i sam ministar Šarčević, pre nekoliko dana apelovao na prosvetne radnike da smanje obim gradiva i da uzmu u obzir situaciju u kojoj se nalazimo. To je ono što je u ovom trenutku bitno”, rekao je tada Goran Joksimović.

Da li je važan ili ne, tek pored ovog činovničkog „gafa“ ne ide mu na ruku ni najnovija preraspodela resora u gradskoj vlasti. Prosvetu je dobio Pokret “300 Kragujevčana”, pa je logično očekivati da će uticati na izbor novog načelnika odeljenja Ministarstva prosvete.

Za sada u Skupštini grada nisu mogli da nam potvrde, ali ni demantuju ove informacije.

 Nema odgovora ni od  samog  sadašnjeg načelnika Školske uprave. Novopostavljeni gradski ministar prosvete Dušan Aleksić u vreme dok objavljujemo ovaj tekst nije odgovorio na naša pitanja. Načelnik okruga Biljana Stošić kaže za naš portal da „ne komentariše nezvanične informacije, ali nas je i podsetila da su obrazovne institutcije u nadležnosti Ministarstva prosvete“.

ucentar.rsShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar