Ovako će izgledati stadion „novi Čika Dača“!

 

Gradnja novog stadiona u Kragujevcu, na mestu sadašnjeg, popularnog Čika Dače, najavljena je u junu ove godine, a kako je tada rečeno investicija je vredna 40 miliona evra, prenosi RTK.

Urbanističkim projektom, koji je za Grad Kragujevac uradilo preduzeće PRO-ING iz Novog Sada, predviđeno je da se novi stadion gradi u skladu sa UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte Kategorije 4, sa kapacitetom do 19.950 posetilaca, prenosi portal E-kapija.

Površina građevinskog područja obuhvaćenog urbanističkim projektom iznosi 13,4 hektara, a na parcelama se nalazi postojeći fudbalski stadion Čika Dača, odnosno atletski stadion sa trkačkom stazom. Postojeći stadion je poluukopan sa nasipom.

Novi kompleks je podeljen na dve funkcionalne celine, i to na stadion sa pripadajućim biletarnicama, kao primarnom namenom u okviru posmatranog područja i na sporstki centar koji se sastoji od tri pomoćna terena sa tribinama, tri natkrivena terena-balona i administrativnog i komercijalnog objekta.

Kompanija iz Novog Sada na svom sajtu objavila je kako će izgledati budući stadion

 

ucentar.rsIzgled novog stadiona prema projektu kompanije PRO-ING iz Novog Sada   

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.