Skandal sa diplomama trese region!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Afera sa diplomom doktorata sudije Ustavnog suda nepriznate države Kosovo  Safeta Hodže, koja je navodno overena i na kragujevačkom Univerzitetu izazvala je skandal ne samo u Srbiji- već i u regionu!

Ovo tvrdi izvor našeg portala koji je dobroupućen u dešavanja i koji nam je dostavio kopije diploma i propratne dokumentacije iz saradnje privatnog fakulteta ECPD i kragujevačkog Univerziteta, koja zvanično nigde nije zavedena.

Bivši rektor Arsenijević se ne seća da je potpisao spornu diplomu

-U regionu Makedoniji, Hrvatskoj i Federaciji BIH ima još desetak sličnih doktorata. Nekoliko od tih ljudi su ministri i visoko pozicionirani funkcioneri u tamošnjim vladama- kaže naš sagovornik.

Što se tiče samog Saveta Hodže čiji smo faksimil diplome o doktoratu objavili juče on slovi za tvrdolinijaša u albanskim političkim krugovima i radi se o čoveku koji je kadar ratnog zločinca Ramuša Haridinaja.

Inače, privatni fakultet ECPD koji, prema rečima bivšeg rektora Nebojše Arsenijevića ima potpisan sporazum o saradnji sa kragujevačkim Univerzitetom do sada je imao par afera u regionu.

U Hrvatskoj su bile osporene njihove diplome koje su vezane uglavnom za medicinsku struku, dok su ih mediji u Crnoj Gori prozivali kada su uručili diplomu Milu Đukanoviću 2011.godine, kada je odlazio sa premijerske funkcije.

Kadar Ramuša Haridinaja- „sudija“ Hodža

-„Izvršni direktor tog sumnjivog centra, prof. dr Negoslav P. Ostojić, tvrdi da to što je predsjednik DPS-a Milo Đukanović član Savjeta ECPD-a Regionalnoga mediteranskog instituta za međunarodne postdiplomske studije i istraživanja nema nikakve veze s priznanjem koje mu je uručeno na konferenciji u Budvi. ECPD, sa sjedištem u Beogradu, koristi logo Ujedinjenih nacija, navodno zato što ga je osnovao Univerzitet za mir UN-a, čije je centralno sjedište u Kostariki. Na sajtu tog centra navodi se da imaju predstavništvo i u Crnoj Gori, ali ono zapravo ne postoji. Na zvaničnoj adresi ove organizacije koja se predstavlja kao misija međunarodne organizacije, u Ulici kralja Nikole, nema nikoga“- pišu Novosti iz tog perioda.

ucentar.rs

foto printscreen ilustracija 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar