Skandal sa diplomom: ECPD „Diploma nije izdata sa naše strane“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„U vezi sa vašim upitom od 7. septembra 2020 godine, obaveštavamo Vas da diploma koju navodite nije izdata od strane Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD). Ujedno napominjemo da je Univerzitet za mir UN osnovan rezolucijom Generalne skupštine OUN 35/55 od 5. decembra 1980, a ECPD – kao međunarodna obrazovna i istraživačka organizacija sa eksteritorijalnim statusom – rezolucijom OUN UP-C2/19 od 20. januara 1983. Više informacija možete videti sajtu na ECPD www.ecpd.org.rs i linku Univerziteta za mir UN  https://www.upeace.org/pages/european-center-for-peace-and-development.“.

Ovo je doslovce odgovor sa Univerziteta ECPD povodom kopija diploma koje su nam dostavljene iz Ustavnog suda nepriznate države Kosovo.

Inače, i na Univerztetu u Kragujevcu kažu da nema tragova o ovoj diplomi ni na jednom od fakulteta.

Da podsetimo, redakcija portala ucentar.rs došla je u posed kopije diplome o položenom doktoratu i propratne dokumentacije na ime Safeta Hodže, sudije na Ustavnom sudu nepriznate republike Kosovo. Potpise na ovu sumnjivu diplomu o završenim doktorskim studijama navodno su stavili ispred ECPD akademik Branislav Šoškić i tadašnji rektor Nebojša Arsenijević.  Diploma koju posedujemo nosi datum 26. oktobra 2014. godine.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar