Afera „Diploma“ na Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Afera „Diploma“ koja je potresla akademsku zajednicu u Srbiji naći će se „na dnevnom redu naredne sednice Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje (NSVO)“.

-Tada ćemo sve razmotriti i preduzeti aktivnosti u skladu sa zakonskim nadležnostima NSVO- potvrdio je u pisanoj izjavi za naš portal dr Branislav Jeremić, potpredsednik.

Da podsetimo, našem portalu izvor iz Ustavnog suda nepriznate države Kosovo dostavio je kopiju diplome o položenom doktoratu tamošnjeg sudije Saveta Hodže. Hodži je prema faksimilu i propratnoj dokumentaciji koju posedujemo diploma izdata 2016.

Na navodnom dokumentu, stoje počati univerziteta ECPD, koji nam je u zvaničnom dopisu rekao da takav dokument nikada nisu izdali- ali i potpis tadašnjeg rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojše Arsenijevića.

Pored toga što je ECPD negirao da su diploma i dokumentacija izdate sa njihove strane i rektor Univerziteta u Kragujevcu Zoran Filipović rekao nam je „da ne postoje tragovi niti je pak sporna dokumentacija zavedena ni na jednom fakultetu u Kragujevcu“.

Otuda će buduća istraga pokazati kako je dokument nastao i utvrditi autentičnost svih potpisa. Inače, Nacionalni savet za visoko obrazovanje je najviša institucija u Republici Srbiji koja je, po Zakonu o visokom obrazovanju, nadležna za obezbeđenje razvoja i unapređenje kvaliteta visokog obrazovanja.

ucentar.rs


 


Faksimili koji su dostavljeni portalu ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar