PUKOVNIKU IMA KO DA PIŠE- pljušte prijave u „Zastava oružju“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsednik Samostalnog sindikata „Zastava oružje“ Dragan Ilić poslao je juče SMS poruku predsedniku Nadzornog odbora ove fabrike pukovniku Ivici Marjanoviću- koja predmet nove prijave policiji

Marjanović je rekao policiji da mu je juče sa Ilićevog  telefona stigla poruka u prepodnevnim satima dok se nalazio na službenom putu u Trsteniku.

-Popravljaš se naučio si da pišeš pamflete al igraš previše prljavo prljavo. Ako imaš tolike bele bubreze što se ne potpišu ovi tvoji satrapi nemo da su kukavice. Igraj muški- piše u SMS poruci koja je navodno upućena od strane Ilića i koja je citirana doslovce u policijskom zapisniku.

Marjanović je rekao u prijavi da je tokom štrajka sindikata 2018. godine, fizički napadnut od strane Ilića zbog čega je u toku sudski spor pred Osnovnim sudom u Kragujevcu i da o povredama ima i medicinsku dokumentaciju.

-Od tada Ilić na razne načine, putem medija, javnih informacija i pisanim putem vrši pritisak na mene kao pripadnika Vojske Srbije i predsednika Nadzornog odbora i na taj način direktno utiče na stav zaposlenih u preduzeću- kaže Marjanović u prijavi MUP.

sporan SMS

On je istako posebno trenutak kada su poruke poslate, jer se bliži dan ročišta u Sudu i samo dan pre odabira za zastupnika društvenog kapitala u „Zastava oružje“ gde je i Dragan Ilić kandidat.

-Sve može izazvati bespotrebni gnev radnika tokom mog obilaska preduzeća što se već nekoliko puta i dogodilo. Smatram da sam ovim njegovim postupkom ugrožen u smislu obavljanja svoje dužnsoti- rekao je Marjanović u prijavi.

ucentar.rs

naslovna fotografija: screenshot  https://www.zastava-arms.rs/katalozi/

 

 Podeljeni sindikati

Nekada jedinstveni sindikat „Zastava oružja“ se podelio kada su se razišla dvojica njegovih lidera i do tada bliski prijatelji Dragan Ilić i Dragan Milosavljević. Matić je sa svojim saborcima osnovao Industrijski sindikat Srbije „Zastava oružja“.

Od tada Ilić je svojevrsna opozicija delu poslovnog rukovodstva,  a njegove izjave od  medija uglavnom prenose – televizija N1 i „Danas“.

Industrijski sindikat Srbije u značajnoj meri, sa druge strane podržava poslovno rukovodstvo i politiku vođenja fabrike kadrova postavljenih od strane države.

Između dva sindikata i nekadašnjih prijatelja vlada velika netrpeljivost ako je suditi po oštrim optužbama u saopštenjima koje su objavili jedan o drugom.Ilić: Napad države na sindikat

Na suđenju koje je održano u Osnovnom sudu Dragan Ilić je demantovao da je napao pukovnika Vojske Srbije Ivicu Marjanovića. On je suđenje okarakterisao kao napad države na sindikalne slobode. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar