Potresno pismo ratnog veterana čiju su porodicu izbacili na ulicu..

„Poštovani Zaštitniče građana, Nedavno smo Vam se obratili i kao i sve druge institucije koje imaju ulogu i obavezu da štite i brinu o građanima Srbije, uključujući i opštinu Aranđelovac, odbili ste našu molbu, bez ikakvog validnog objašnjenja i uputili nas na druge instance“- kaže se na početku pisma Gradimira Jašovića, zaštirniku građana Zoranu Pašaliću.

Koga li ovaj štiti? Zoran Pašalić
Policija vodi kroz grad vezanog ratnog veterana

On u pismu podseća da je 27. avgusta ove godine „protiv njegove porodice, na adresu kuće u kojoj su živeli 21 godinu, u šest ujutru, poslat  enormno veliki broj policajaca, da ih prisilno isele, bez ikakve najave“.

-Možete li zamisliti da Vama i vašoj porodici neko dođe u šest ujutru, okruži vam kuću maricama, patrolama i velikim brojem policajaca, bez ikakvog naloga, fizičkog dokaza zašto su tu?- kaže Jašović u pismu Pašaliću i naglašava da „mnogi od policajaca, iako su imali uniformu nisu imali pločicu sa imenom a ni značku, što je po zakonu neizostavni deo njihove opreme i identifikacije“.

– Hapsili su nas i tukli, na ženske članove moje porodice nasrnulo je po 4 policajaca muškog pola, a mene, Gradimira Jašovića, čim sam se pojavio na vratima, oborili su na zemlju, svezali i vodili aranđelovačkim ulicama do pritvora pešice kao najozloglašenijeg kriminalca. U policiji su me držali jedno vreme svezanog, bez vode i lekova iako sam teški dijabetičar, četiri puta dnevno primam insulin i teški sam srčani bolesnik, niko mi nije dozvolio da pozovem advokata…“- ističe Jašović  pismu.

On postavlja pitanje pošto su njemu i njegovoj porodici ugrožena elementarna prava  i danima na ulici,  šta je uradio za njih kao naš zaštitnik građana?

Porodica Jašović

-Ratni veteran Gradimir Jašović, njegova supruga Brankica Jašović, asmatičar, ćerka Teodora student završne godine fakulteta, otac Svetislav,1929. god.učesnik II svetskog rata i rata 99-e godine, koji je imao moždani udar i majka Verica 1937.god. srčani bolesnik. Adresu Vam ne možemo dostaviti jer je nemamo, samo znamo da smo u Aranđelovcu, izbačeni iz kuće u kojoj smo proveli pola svog života-stoji u potpisu ovog pisma.

ucentar.rs

 Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.