Ovo je Z.D. iz Kragujevca uhapšen prilikom zaplene 205 kilograma droge!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Viši sud u Kragujevcu odredio je pritvor Z. D. (61) do 30 dana. Njega je kragujevačka policija uhapsila kada je u selu Baljkovac kod Kragujevca otkrila zasad sa 205 kilograma droge.

Vidikovac u selu Baljkovac

 

U selu Baljkovac meštani su i dalje u šoku posle rekordne zaplene marihuane poslednjih godina u Šumadiji. Uhapšenom Z.D. (61)  zbog postojanja osnova sumnje da je proizvodio i prodavao drogu u spektakularnoj akciji policije zaplenjeno je i uništeno 205 kilograma marihuane ulične vrednosti nekoliko stotina hiljada evra. Policija je juče saopštila da je prilikom pretresa porodične kuće i imanja osumnjičenog pronašla zasad i medijima dostavila fotografije uništene plantaže!

Uništeni zasadi u selu Baljkovac kod Kragujevca

Zanimljivo je da je droga pronađena u njivi gde je posađen pasulj i kukuruz. Osumnjičeni Z.D. je vrlo vešto gajio i prodavao drogu. Prema rečima njegovih komšija niko nije ni pretpostavio da se bavi poslovima koje imaju dosluha sa kriminalom. U selu Baljkovac ga malo ko poznaje. On je rođen u Kragujevcu. Misterioznost ovog čoveka potvrđuju nam i sa druge strane. Istragom policije je utvrđeno da se radi o izuzetno inteligentnom čoveku koji su upravo samo bavio proizvodnjom i prodajom droge.

-On je u početku gajio manje količine. Od zarađenih para je napravio kuću, vozio osrednji auto, nije se eksponirao. Drogu je gajio u njivi gde je zasadio pasulj i kukuruz. Jednostavno našao je rešenje da prirodno kamuflira rast indijske konoplje- kaže naš sagovornik upoznat sa istragom.

A koliko je bio vešt govori i činjenica da su pored zasada svakodnevno prolazili ljudi iz Baljkovca..

Pogled na Kragujevac iz Baljkovca

-Vremenom je posao počeo da se širi i napravio je mrežu. Tako je policija i došla do njega.  Isprva su  primetili drugog dilera sa manjom količinom i pratili su put droge. Posle višemesečne akcije i praćenja, otkrili su da iza mreže stoji Z.D i da droga potiče iu sela Baljkovac koje je desetak kilometara udaljeno od Kragujevca. – saznaje ucentar.rs

Zanimljivo je da se radi o zasadu koji je dosta kvalitetan. Reč je o najboljem semenu i vrsti konoplje koja najbrže raste za ovdašnje prilike.

Osumnjičenom Z.D. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Nezvanično saznajemo da je u ispitivanju u policiji priznao delo.

ucentar.rsUništeni zasad u selu Baljkovac kod Kragujevca: foto: MUP

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar