Smena direktorke Apoteka Kragujevac: Odlazak moćne Aleksandre!?

U Skupštini grada nam je potvrđeno od izvora bliskim gradonačelniku Nikoli Dašiću da je sasvim izvesna smena direktorke Aleksandre Nikolić do kraja sledećeg meseca

 

Nakon dva veka postojanja farmaceutske delatnosti u centralnom gradu Šumadije- Apoteka Kragujevac izrasla je u vodeću farmaceutsku ustanovu u regionu i spada među četiri najveće državne apotekarske ustanove u Srbiji. Na području Šumadijskog okruga ova ustanova ima 28 apoteka u kojima radi oko 160 zaposlenih. U svom sastavu ima ekonomsku, pravnu i IT službu. Dakle, reč je o jednom od najmoćnijih direktorskih mesta u ustanovi nad kojom je, odlukom Skupštine grada Kragujevca od decembra 2006. godine- grad preuzeo osnivačka prava. Nakon registracije u Trgovinskom sudu u Kragujevcu, Apotekarska ustanova Kragujevac posluje kao Apoteka Kragujevac (za Grad Kragujevac i opštine Batočina, Lapovo, Rača, Topola i Knić).

-I pre promene vlasti u Kragujevcu govorilo se da je sadašnja direktorka Aleksandra Nikolića „pala u nemilost“ bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića koji joj se, navodno, jedno vreme nije javljao na telefon!- kaže pouzdani izvor ucentar.rs.

Nastavlja čistku: Nikola Dašić

Pored „nesuglasica“ sa vodećim ljudima u Skupštini grada mesecima unazad tinja i nezadovoljstvo radnika unutar same ustanove.

Aleksandra Nikolić je na čelu Apoteka Kragujevac došla kao kadar Palmine Jedinstvene Srbije. Kasnije se učlanila u SNS.

Navodno ima dve sekretarice, dva vozača, zamera joj se vođenje kadrovske politike gde su neki stipendisti Apoteke umesto kao stručnjaci završili kao apotekari u Kniću, favorizovanje jedne privatne farmacetske kuće..

Ulje na vatru dodalo je i pismo koje je potpisano sa radnici Apotekarske ustanove, a koje je pored mnogoobrojnih adresa medijskih kuća dostavljeno i gradonačelniku Nikoli Dašiću.

sutra: Šta se kaže u pismu gradonačelniku?

ucentar.rsNije odgovorila na pitanja ucentar.rs

Direktor Apoteka Kragujevac Aleksandra Nikolić nije odgovorila na pitanja koje joj je uputio naš portal. Ona su se ticala određenih saznanja do kojih smo došli od naših izvora u višemesečnom istraživanju o radu ove ustanove 

2 Comments

  1. Srdjan Djuric
    14/09/2020 - 8:29 am

    Da zna nesto da radi bila bi alergolog za pocetak.
    Komplekse je nemoguce leciti preko politike i spletkarenjem.

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.