Vladici Stanojeviću produžen pritvor u zatvoru u Kraljevu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vladici Stanojeviću, direktoru Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca, Viši sud u Kraljevu Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije produžio je pritvor do 30 dana, saznaje ucentar.rs

– Sud je ovu odluku doneo zbog mogućeg uticaja na na svedoke u procesu u kome istraga Stanojevića sumnjiči za nekoliko krivičnih dela. Ostalo je još jedan od 14 svedoka i očekujem njegovo puštanje da se brani sa slobode pošto se usvoji naša žalba. Inače, svedok koji nije saslušan otputovao je u Tursku- potvrdio je ugledni kragujevački advokat Živorad Lekić, pravni zastupnik Stanojevića.

advokat Živorad Lekić

Da podsetimo, pre mesecPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, uhapsili su Vladica Stanojević (48), odgovorno lice Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je zaposlenima naredio da za lečenje bolesti šuge korisnicima ovog smeštaja daju lekove namenjenim životinjama, čime je doveo u opasnost njihove živote i zdravlje.

Vladica Stanojević se sumnjiči da je izvršio krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita, a policija je uhapsila još 13 osoba osumnjičenih da su vršile različite malverzacije u vezi sa Zavodom za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“.

Uhapšeni su i V.Ć. (58), V.D.(54), T.P. (53), I.P.(33), S.J. (55), R.P.(55), M.V.(28), V.K. (34), D.R.(39), G.Đ. (56), M.S.(34), Ž.D.(39) i S.M. (66).

Čak 12-oro uhapšenih napravilo je nagodbu sa Tuđilaštvom i priznalo dela u zamenu za manje kazne.

Rok za rešavanje žalbe odbrane na odluku suda o produženju pritvora je dva dana.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar