Igralište na Aerodromu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na radost najmlađih stanovnika kragujevačkog naselja Aerodrom, pre nekoliko dana otpočela je rekonstrukcija igrališta za decu u ulici Neznanog junaka. Pored obnove dotrajalih rakvizita rekonstrukcija podrazumeva i podizanje ograde oko igrališta koja će dodatno povećati bezbednost mališana i omogućiti nesmetanu igru. Investitor je Grad Kragujevac a radove izvodi preduzeće Šumadija DES. Direktorka ovog preduzeća, Jasmina Mihajlović u izjavi za naš portal najavljuje nastavak akcije uređenja igrališta za decu na teritoriji čitavog grada ali i u prigradskim i seoskim područjima.

„Grad je za tekući period predvideo oko 12 miliona dinara za akciju sređivanja igrališta na teritoriji grada, prigrada i na seoskom području. U okviru tog iz sa predviđena je i izgradnja nekoliko novih terena za decu. Vrh prioriteta je svakako bezbednost dece“, kaže Jasmina Mihajlović i dodaje da je jedini problem koji se u praksi do sada pokazao kao gotovo nerešiv je maloletnički vandalizam.

“ Neka od igrališta su po nekoliko puta u potpunosti uništena, to je ono što odnosi mnogo vremena i novca i gde smo praktično nemoćni“, zaključuje ona apelujući pre svega na roditelje da utiču na decu i njihovu dokolicu usmere u nekom drugom, kreativnom pravcu. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar