Odlazak moćnog Palminog kadra sa čela Apoteka (2)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Skupštini grada nam je potvrđeno od izvora bliskim gradonačelniku Nikoli Dašiću da je sasvim izvesna smena direktorke Aleksandre Nikolić u drugoj polovini sledećeg meseca

 

Nakon višemesečnih govorkanja da se sprema smena prvog čoveka, ili preciznije žene ove moćne ustanove, na adresu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića stiglo je pismo potpisano sa „radnici Apotekatske ustanove“. Isto pismo u kome se navodno rasvetljava direktorovanje ovog kadra Palmine Jedinstvene Srbije, a zatim i SNS upućeno je i medijima. Iako je sam način komunikacije pomalo neuobičajen i navodi na obračun unutar samih Apoteka Kragujevac- detalji pisma zavređuju pažnju javnosti.

Na potezu.. Nikola Dašić

 

-Ovim pismom želimo da Vas upoznamo sa tragičnim stanjem u Apotekarskoj ustanovi Kragujevac koja posluje pod ingerencijom Skupštine grada Kragujevca, pošto je sadašnja direktorka do te mere privatizovala državnu ustanovu- da sve dobija obrise tragikomedije- kažu „radnici“ ove ustanove i naglašavaju da „direktorka Aleksandra Nikolić ima dve sekretarice, dva vozača..“

– Apotekama se zabranjuje da imaju tzv „lekove sa pozitivne liste RFZO“ kako bi privatnici prodavali iste- kaže se u jednoj od optužbi. U pismu se opisuje i razvojni put Aleksandre Nikolić do najmoćnije žene u farmaceutskom svetu u Šumadiji.

-Ona je na to mesto došla kao „posestrima“ narodnog poslanika Đorđa Kosanića iz Palmine „Jedinstvene Srbije“, sa kojim je imala i poslovne odnose (izgradnja zgrade kod KC „Kragujevac“), kasnije se učlanila u SNS i hvalila se da je u rodbinskim vezama sa porodicom Nikolić- što nije tačno. Sve to da bi stvorila manevarski prostor za hajdučiju koju sprovodi, a o čemu se mora obavestiti i MUP Republike Srbije-kaže se u pismu.

Skandal! POSLANIK KOGA DRŽAVA PLAĆA 7 MILIONA- PRAVI ZGRADE PO KRAGUJEVCU?

Kao primer se ističe saradnja sa privatnom kompanijom „Vega“  iz Valjeva koja se favorizuje prilikom raspisivanja javnih nabavku a o plodonosnosti saradnje, Aleksandre Nikolić i ove kompanije govori činjenica da je „Vega“ u Kragujevcu otvorila 14 apoteka“, kaže se u pismu gradonačelniku.

-O bahatosti govori i činjenica da je jedna od dve sekretarice po zanimanju učiteljica?  Njeni saradnici subotom i nedeljom dolaze na posao na sat vremena a da im se plaća prekovremeni rad? Ljudi koje je školovala Apotekarska ustanova kao stručnjake rade u apotekama u Kniću- kaže se u pismu Nikoli Dašiću i traži se da „stane na put urušavanju Apotekarske ustanove i njenoj uzurpacijji!“.

 

ucentar.rsMoćna ustanova

Nakon dva veka postojanja farmaceutske delatnosti u centralnom gradu Šumadije- Apoteka Kragujevac izrasla je u vodeću farmaceutsku ustanovu u regionu i spada među četiri najveće državne apotekarske ustanove u Srbiji. Na području Šumadijskog okruga ova ustanova ima 28 apoteka u kojima radi oko 160 zaposlenih. U svom sastavu ima ekonomsku, pravnu i IT službu. Dakle reč je o jednom od najmoćnijih direktorskih mesta u ustanovi nad kojojm je odlukom Skupštine grada Kragujevca od decembra 2006. grad preuzeo osnivačka prava. Nakon registracije u Trgovinskom sudu u Kragujevcu, Apotekarska ustanova Kragujevac posluje kao Apoteka Kragujevac (za Grad Kragujevac i opštine Batočina, Lapovo, Rača, Topola i Knić).


Nije odgovorila na pitanja ucentar.rs

Direktor Apoteka Kragujevac Aleksandra Nikolić nije odgovorila na pitanja koje joj je uputio naš portal. Ona su se ticala određenih saznanja do kojih smo došli od naših izvora u višemesečnom istraživanju o radu ove ustanove 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar