„Fiat“ u septembru i oktobru proizvodi samo 2 344 automobila!?

Vest koju smo objavili da će se do kraja godine u „Fiat Krajsler Srbija“ samo sedam dana odvijati proizvodnja, ili narodski rečeno „da će biti samo sedam radnih dana“- odjeknula je kao bomba u Šumadiji

Samostalni sindikat je brže bolje demantovao ovu informaciju, a prilikom njene provere u ovdašnjim privrednim krugovima rekli su nam „da vest nije tačna, kao da su i ugovorene nove isporuke“. Sve u svemu, naši izvori o radu ove kompaniji, čiji je ugovor sa Srbijom proglašen državnom tajnom u nekim odredbama- kažu da će se „u septembru mesecu proizvesti 1173 vozila“.

-Kod nekih svojih kooperanata „Fiat“ unapred nekoliko meseci naručuje komponente. Za oktobar je predviđena proizvodnja  1171 vozila prema jednom dopisu- kaže kredibilni izvor našeg portala.

Dakle, ako se pažljivo sabere reč je o 2 344 automobila u dvomesečnom periodu kada se ulazi u period odomaćen kao-  „kraj godine“. Ako se ima u vidu da se u jednoj smeni proizvede trenutno oko 195 vozila može se precizno izračunati koliko će proizvodnih dana biti u „Fiatu“ u ova dva meseca. Najave za proizvodnju vozila u novembru i decembru, za sada-nema!

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.