skandal: Predsednik opštine sebi obezbedio radno mesto u drugoj školi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović sebi obezbedio radno mesto koje će ga čekati do isteka mandata tako što je iz jedne škole prešao u drugu. To je nezakonito tvrde sagovornici ucentar.rs. Sa druge strane Mladenović poručuje da je sve čisto kao suza

 

Sagovornici našeg portala, koji su nam dostavili dokumentaciju priču počinju činjenicom da je Mladenović pre nego što je došao na čelo opštine Batočina obavljao funkciju -direktora srednje škole „Nikola Tesla“ u Lapovu.

–„Opstanak ove srednjoškolske ustanove je neizvestan zbog manjeg upisa učenika godinama unazad. Budući da mandat predsednika opštine traje četiri godine, sa mogućim jednim ponavljanjem jasno je da je Mladenović više nego zainteresovan da obezbedi budućnost u nekim stabilnijim okolnostima. Idealnom se pokazala osnovna škola „Sveti Sava“ u Batočini u kojoj bi on, posle završetka predsednikovanja, trebalo da nastavi radni odnos kao nastavnik matematike“-kažu naši sagovornici.

crno na belo…

Upravo je taj detalj razgnevio mnoge Batočince. Naši izvori navode da je neregularnosti na pretek i da sve počinje momentom kada Mladenović, već izabrani predsednik opštine, koristi pravo mirovanja radnog staža u srednjoj školi gde je direktor. Posle toga, Snežana Đorđević, direktorka osnovne škole „Sveti Sava“ obraća se, u dogovoru sa Mladenovićem, odeljenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, radnoj podgrupi za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti sa zahtevom za dobijanje saglasnosti za preuzimanje nastavnika na slobodno radno mesto. Ovaj zahtev zaveden je 1. februara 2018. i u njemu nije navedeno ime Zdravka Mladenovića, ali se iz sadržaja može zaključiti o kome se radi. Već sutradan 2. februra 2018. nadležna radna podgrupa donosi pozitivno rešenje odnosno saglasnost o preuzimanju iz srednje u osnovnu školu nastavnika eksplicitno navedenog imena Zdravko Mladenović?! Naši sagovornici od tog momenta počinju da veruju da se radi o nizu nepravilnosti, kršenju zakona, ali i krivičnom delu trgovina uticajem.

-Jasna i lako uočljiva sprega na relaciji Mladenović, direktorka Đorđević i nadležni iz Odeljenja ministarstva u Kragujevcu-kažu naši sagovornici i tvrde, da imaju urednu dokumentaciju, da je Mladenović, iako već predsednik opštine, prihvatio novi posao na mestu nastavnika matematike u osnovnoj školi. Deo faksimila te dokumentacije objavljujemo.

-On se tada obraća  osnovnoj školi u kojoj je novozaposlen sa zahtevom o mirovanju staža do prestanka obavljanja javne funkcije. U tom dopisu uredno se poziva na činjenicu da je 2016. izabran na funkciju predsednika opštine kao i da mu je radni staž mirovao u školi iz koje je „preuzet“. U ovom zahtevu Mladenović traži „nastavak mirovanja radnog staža“-kažu naši sagovornici i tvrde „da domaći zakon ne prepoznaje takvu mogućnost“. Istog dana kada je Mladenović predao sporni zahtev osnovnoj školi „Sveti Sava“, direktorka Snežana Đorđević pokazuje zapanjujuću revnost i donosi rešenje kojim se podnosiocu zahteva pozitivno odgovara i kojim se obaveštava da će mu sva prava i obaveze počev od 7. februara 2018. biti u stanju mirovanja do isteka javne funkcije.

U pokušajima da dođu do pune istine naši sagovornici su nemalo puta kontaktirali i nadležne organe gde su nailazili ili na svojevrstan zid ćutanja ili na nepotpune informacije koje opet, prema njihovim rečima, „upućuju na postajanje niza nelogičnosti, prekršaja ali i krivičnih dela“. Nadležne inspekcije, saznajemo sa druge strane, nisu utvrdile nikakve nepravilnsoti u ovom slučaju po njihovim prijavama.


Predsednik opštine Batočina, Zdravko Mladenović: SVE JE ČISTO!

-Ovo je pokušaj da se isfabrikuje afera. Apsolutno ne postoji ništa neregularno. Za moje preuzimanje postoje pisani dokumenti o saglasnosti… Obrazovne ustanove, odeljenje ministarstva, sindikati… Svi su bili jednoglasni i bez ikakve primedbe-kaže Mladenović.


 

DIREKTORKA ŠKOLE: SVE JE PO ZAKONU!

Direktorka osnovne škole Sveti Sava u izjavi za naš portal tvrdi da u celom postupku ne postoji nikakva neregularnost. Ona kaže da je sve izvedeno u skladu sa važećim zakonima. „Posle pritužbi i pokušaja da se od nečega što je regularno i uobičajeno iskonstruiše slučaj, naša škola je u nekoliko navrata bila predmet interesovanja nadležnih inspekcijskim službi Ministarstva prosveta, nauke i tehnološkog razvoja. Oni su nedvosmisleno utvrdili da je sporni preuzimanje urađeno u skladu sa zakonom i svim pratećim propisima“, kaže direktorka Snežana Đorđević.

ucentar.rs

foto: Screenshot Hit plus televizija 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar