Tri milijarde dinara za Palatu pravde u Kragujevcu!

Kako je Javila RTK „izgradnja Palate pravde u Kragujevcu biće završena pre roka. To znači da će svi pravosudni organi u gradu krajem proleća naredne godine biti objedinjeni u novom prostoru, što će u značajnoj meri doprineti njihovoj boljoj povezanosti i efikasnijem radu“.

Realizaciju najvećeg pravosudnog infrastrukturnog projekta u poslednjih nekoliko decenija u našoj zemlji finansira država sa nešto više od tri milijarde dinara.

Osim što je obezbedio parcelu od dva hektara, na kojoj se gradi objekat, grad Kragujevac obezbeđuje i putnu infrastrukturu.

Za izgradnju pristupnih saobraćajnica iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 57,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Nikola Dašić prilikom obilaska radova

Upoznavanje sa dinamikom izgradnje Palate pravde, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u gradu, razlog je posete predstavnika Ministarstva pravde Kragujevcu.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem i njegovim saradnicima, pomoćnik ministra pravde Slavica Jelača, u pratnji domaćina, obišla je lokaciju na kojoj se gradi ovaj objekat.

Od predstavnika izvođača radova dobila je uverenje da će izgradnja biti završena pre roka.

Izgradnja Palate pravde u Kragujevcu počela je pre dve godine. Projekat vredan nešto više od tri milijarde dinara u potpunosti se finansira iz republičkog budžeta.

Vrednost objekta je 2,7 milijadi dinara, dok je ostatak novca namenjen za nabavku nameštaja i opreme neophodne za rad.

U objektu koji će se prostirati na oko 23.000 kvadrata biće smešteno 11 pravosudnih organa, koji sada funkcionišu na nekoliko lokacija.
Palata pravde gradi se po najsavremenijim standardima, imaće 24 sudnice, 74 kabinet-sudnice, a u njoj će raditi oko 800 zaposlenih.

Osim što je obezbedio parcelu od dva hektara, na kojoj se gradi objekat, grad Kragujevac obezbeđuje i putnu infrastrukturu. Za izgradnju pristupnih saobraćajnica iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 57,5 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine.
izvor: RTK 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.