HIT! Detalji rekorda: mrtav ladan „naduvao“ 4,48 promila!

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu, prilikom kontrole saobraćaja, zatekli su A.Đ (56) muškarca iz Lapova koji je automobilom „opel korsa“ upravljao sa 4,48 promila alkohola u krvi

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 časova radi istrežnjenja, a potom je zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja priveden sudiji za prekršaje. Kažnjen je sa 30 dana zatvora, novčanom kaznom od 140.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Ulazak u Lapovo…

Inače, kako saznajemo Lapovac je zaustavljen jer je uočeno da ne koristi sigurnosni pojas tokom vožnje. To što se nije vezao koštalo ga je dalje kontrole kada ustanovljeno je da je upravljao vozilom Mrtav pijan.

Policija je bila u čudu kada je u svesnom stanju i komunikativan, prilikom kontrole „naduvao“ za Šumadiju-rekordnih 4,48 promila!

-Odavao je utisak da je u vidno alkoholisanom stanju, ali nije bio dezorjentisan i nesposoban za saradnju.Takođe, nije odbijao nikakav vid saradnje. Pre alkotestiranja A.Đ se izjasnio da je konzumirao alkohol neposredno pre zaustavljanja, tačnije pet minuta ranije, tako da je patrola istog alkotestirala nakon petnaest minuta od momenta zaustavljanja- kaže nam izvor iz MUP-a. Inače, komšije u Lapovu kađu da je neslavni rekorder poznat kao neko ko se gotovo svakodnevno odaje alkoholu. Pre zaustavljanja po izjavi policiji, bio je u firmi „Kronošpan“ gde je „popravljao klip za neki motor“.

ucentar.rs

foto: MUP printscreen ilustracija pink 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.