SVAĐA BIVŠIH PRIJATELJA! nastavlja se rat sindikata u „Zastava oružju

Posle održanih izbora za zastupnika kapitala na kojima je pobedio Dragan Ilić, predsednik Samostalnog sindikata nastavljen je rat saopštenjima u kojima pljušte optužbe i uvrede.

Inače, nekada jedinstveni sindikat „Zastava oružja“ se podelio kada su se razišla dvojica njegovih lidera i do tada bliski prijatelji Dragan Ilić-Grba i Dragan Milosavljević-Šemsa. Milosavljević je sa svojim saborcima osnovao Industrijski sindikat Srbije „Zastava oružja“.

Od tada Ilić je svojevrsna opozicija delu poslovnog rukovodstva,  a njegove izjave od  medija uglavnom prenose – televizija N1 i „Danas“.

Svemogući pukovnik: Ivica Marjanović

Industrijski sindikat Srbije u značajnoj meri, sa druge strane podržava poslovno rukovodstvo i politiku vođenja fabrike kadrova postavljenih od strane države.

Između dva sindikata i nekadašnjih prijatelja vlada velika netrpeljivost ako je suditi po oštrim optužbama u saopštenjima koje su objavili jedan o drugom. Tada dvojac-Ilić i Milosavljević, u vreme direktorovanja penzionisanog pukovnika Milojka Brzakovića „vedrili su i oblačili fabrikom“. Priča se da niko nije mogao da se zaposli „bez odobrenja Grbe i Šemse“, što govori o njihovoj moći u tom periodu.

Najnovije je to da je Samostalni sindikat „Zastava oružja“ obavestio javnost da je u petak, 18.09.2020. godine u kragujevačkoj policiji saslušan Dragan Ilić, predsednik „zbog nove krivične prijave podnete od strane predsednika Nadzornog odbora Ivice Marjanovića“. Kao što smo pisali Ilić je privaljen zbog SMS poruke.

predmet istrage..

-Popravljaš se naučio si da pišeš pamflete al igraš previše prljavo prljavo. Ako imaš tolike bele bubreze što se ne potpišu ovi tvoji satrapi nemo da su kukavice. Igraj muški- piše u SMS poruci koja je navodno upućena od strane Ilića i koja je citirana doslovce u policijskom zapisniku.

„Kako se navodi, Ivica Marjanović je ugrožen u obavljanju dužnosti zbog poruke koju je dobio telefonskim putem a koja što, kako navodi „može izazvati bespotrebni gnev radnika tokom mog obilaska preduzeća, što se već nekoliko puta i dogodilo“, stoji u saopštenju sindikata.

-Marjanović je pokušao da upravlja ljudima, njihovim sudbinama i životima, nastojeći da osujeti izvornu ulogu sindikata da ima kritičku reč na mnoge teme koje su direktno rezultat upravljanja fabrikom i mešanja Nadzornog odbora u rukovodne nadležnosti“- kaže Samostalni sidnikat vojne fabrike i navodi da je „ovo je još jedna krivična prijava u nizu koju je predsednik Nadzornog odbora podneo protiv Dragana Ilića i dogodila se u trenutku najgrubljeg mešanja Ivice Marjanovića u protekle izbore za zastupnika društvenog kapitala gde je njegov kandidat, predstavnik Industrijskog sindikata, doživeo potpun debakl na izborima“.

Žal članova zbog svađe..

-Sindikat, članovi Sindikata i predsednik Dragan Ilić su izloženi permanentnim pritiscima, neviđenoj diskriminaciji i etiketiranju najprimitivnije vrste, izdavanjem saopštenja koje štancuje predsednik Nadzornog odbora a potpisuje predsednik Industrijskog sindikata,kao i sindikat Sloga, uz podršku sindikata UGS Nezavisnost-kaže se u saopštenju.

Međutim, nije izostao odgovor Industrijskog sindikata i sindikata „Sloga“,upućen portalu Nova S.

Industrijski sindikat, kao jedan od četiri reprezentativna u “Zastava oružju” obratio se saopštenjem u kojem demantuje Ilićeve tvrdnje.

“U pravu je Dragan Ilić da je bilo neregularnosti i kršenja propisa, ali je zaboravio da napomene da je to prevashodno sa njegove strane, počevši od neregularne prijave Komisiji, pa do sastava Komisije koja je delegirana za sprovođenje izbora i gde je imao većinu i kršio nadglasavanjem sve moguće propise“- kaže u odgovoru Industrijski sindikat i naglašava da je „o svemu pisanim putem obavestili Ministrstvo odbrane, Ministarstvo rada, kabinet predsednika Republike i funkciju ombudsmana kako bi zaštitili vladavinu prava, moral i etiku“.

„Pored nas, istu prijavu je podneo i sindikat Sloga, koji se složio sa našim navodima. Što se tiče isčlanjavanja iz sindikalnih podružnica, upravo je Dragan Ilić taj koji opstruira bilo kakvo isčlanjavanje jer je finansijski ugrožen i svaki dinar mu dobro dođe“- tvrde Ilićevi konkurenti.

Naglašaju i da je „Industrijski sindikat je javno više puta pozvao sve zaposlene da ako imaju problem sa isčlanjavanjem iz BILO KOG SINDIKATA, da se obrate ili nama, da bi sačinili spisak takvih zaposlenih i pozvali inspekciju rada, ili direktno kadrovskoj i pravnoj službi “Zastava oružja” koja bi zaštitila zaposlene”, navodi se u saopštenju Industrijskog sindikata “Zastava oružja”.

-Na Ilićeve tvrdnje da fabrika “Zastava oružje” posluje sa gubicima, Industrijski sindikat u saopštenju navodi da je najveći gubitak fabrika napravila u periodu kada je Dragan Ilić bio član Upravnog odbora i pitaju se zbog čega je tokom pandemije korona virusa, u fabrici za koju kaže da ostvaruje gubitke, zaposlio svog sina i ćerku svog prijatelja- kaže se u saopštenju.

ucentar.rsZa šta se sve optužuju bivši prijatelji

Predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić optužuje Industrijski sindikat da je marioneta aktuelnog predsednika Nadzornog odbora pukovnika Ivice Marjanovića. Takođe, tvrdi da se vrši pritisak na radnike da se učlane u Industrijski sindikat i da se guše sindikalne slobode od strane države.

Sa druge strane, Industrijski sindikat i Milosavljević optužuju Ilića da je lične interese stavio ispred interesa radnika, ali i da je zaposlio sina u vreme pandemije korona virusa, kao i kćerku svog prijatelja. „Na dušu“ mu se stavljaju i kafanski računi, odlazak na sajam u Las Vegas… 

6 Comments

 1. Boban
  19/09/2020 - 10:39 am

  Ispravka, ne za vreme direktora Brzakovića, već za vreme mandata direktora Gromovića. Šta radnici fabrike misle o svojim sindikalcima govori činjenica da 870 radnika od 2500 nije htelo ni da glasa. Sindikati su uzeli sebi za pravo da samo njihovi predstavnici trebaju da budu kandidati. Poslovodstvo fabrike je dužno da organizuje predizborne zborove za sve radnike, a ne da to rade sindikati sa svojim članovima.

  Reply
 2. JednaOdCarobnica
  19/09/2020 - 2:04 pm

  Da Bobane, u pravu si, za vreme Gromovica. A istina je i da je Semsin sindikat napravio Marjanovic i da je Semsa marioneta. I ovih 950 Ilicevih na izborima vise su rezultat bunta protiv Marjanovica nego podrske Ilica.

  Reply
  • Katari Na
   19/09/2020 - 8:15 pm

   A cija je marioneta Grba? Da ne pominjem ambasadu Svedske i nekoliko tajkuna koji preko Grbe vedre i oblace (Tesic, general Cekovic i slicni)… narod kad bi znao koliko Grba radi protiv fabrike bio bi lincovan u roku od 2 sata, ali svi cekaju potvrdu za kupovinu u Kotleniku i Trnavi, prodaju se za 2 iljade dinara, bruka. Marjanovic jeset da nema stila ponekad ali ako je Grba protivnik e onda ti stil i ne treba jer je on balvan.

   Reply
 3. motka
  20/09/2020 - 9:51 am

  A kad se prodaje naoruzanje NATO zemljama, onda je sve u redu,a?! Moreeeee…

  Reply
 4. Gordana Bozic
  21/09/2020 - 10:06 am

  Semsa mora da bude uz direktora, jer mu je duznik, zaposlio mu je i zenu i sina. Da bi neko vodio sindikat mora da bude pismen, pametan, pronicljiv, a ne alkoholicar koji pada po kafanama. A nazivati Grbu balvanom to samo mogu radnici koji su skoro dosli i ne znaju njegovu borbu koju je vodio za dobrobit fabrike. Sto se tice Kotlenika i ostalih usluga koje sindikat daje radnicima, Semsa je godinama izdrzavao svoju radnju kod Sokolane od istih. Ono sto ljudi ne znaju ne treba da pricaju i pljuju pogresne osobe. Pozdrav od starog radnika!

  Reply
 5. Pe Pera
  21/09/2020 - 11:16 am

  Treba da je svima jasno da je Grba samoziv i sujetan covek koji sa svojom Evom Braun voli da se pita za sve, i da naravno od svega ima koristi. Koci ga najvise jer je po zanimanju obican propali busac ali mu zato jezik radi kao da je akademik. Nije na vrene kupio diplonu a u politiku se umesao ali sa pogresnom strankom. Ona mu je i omogucila da bude u Upravnom odboru, bas kao i Jugi Risticu, zamislite i sindikalci i poslodavci. Da imaju imalo morala i etike oni bi davno postali istorija ali kakav smo mi narod Grba ce kao Tito da vlada do 88 godina zivota. I smesno i strasno. Lik je prevarant.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.