Pedofil navodno iz Kragujevca hara internetom!

 

Sudeći prema informaciji koju prenosimo zvona za uzbunu ne smeju da staju. Na ispitu su humanost, solidarnost osnovne ljudske vrednosti…

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=800397697166626&id=152927325247003

„Curice, slikaj mi pi*kicu i s*se sa facom“ početak je gnusne prepiske na društvenoj mreži N.S. sa prebivalištem u Kragujevcu koji se lažno predstavlja kao policajac i trinaestogodišnje devojčice (diverzija) iza koje stoje lovci na pedofile iz organizacije „Stoppedofiliji SP“. Lažni pripadnik Kosovske policijske službe identifikovan je nakon što je svojoj sagovornici na FB poslao svoju fotografiju. Od uobičajenog upoznavanja na društvenoj mreži do napada predatora prošlo je malo vremena i tek nekoliko bezazlenih poruka. „Koliko imaš godina“?, pitao je pedofil. Odgovor „13 i po“ kao i pitanje „da li voliš mlađe curice“? koje je postavila devojčica-diverzija bile su dovoljan okidač da izopačenik počne sa najvulgarnijim zahtevima…
„Slikaj se. Kad ćemo se gledati? Pošalji mi izazovnu sliku“, zatražio je, ispostavilo se, lažni policajac.


„Moram prati sudove. Šta je izazovna slika“?
„Golu za moje oči, pa ću i ja tebi“, objasnio je predator.
Prema utvrđenoj šemi u lovu na pedofile, devojčica-diverzija nastavila je prepisku. Upitala ga je da li je policajac. Usledio je odgovor „Pa šta? Pošalji mi pi*kicu, ali lepo da se vidi i s*se sa facom slike. Jel može snimak“? Na pitanje koliko da traje snimak i šta da se vidi na njemu N.S. kaže: „Kako trljaš, neka traje oko pet minuta“.
Na Facebook profilu N.S. postoje fotografije na kojima pozira sa značkom takozvane Kosovske policijske službe, ali je u proveri sa KPS utvrđeno da je značka lažna. U „Stoppedofiliji SP“ kažu da im se javio određeni broj žena koje su potvrdile da su imale problema sa N.S.
Prepiska diverzij-devojčice i pedofila N.S.za koga se sumnja da se lažno predstavlja biće predata nadležnim organima.Stav advokata Srđana Mladenović

l

 

„Ovakvih „internet pedofila“ je bilo, a nažalost će ih i biti dok država ne reši da im odlučnije stane na put. Smatram da je kaznena politika u ovakvim situacijama izuzetno blaga, jer se ovakve radnje podvode pod krivično delo Polno uznemiravanje iz čl. 182a Krivičnog zakonika, za koje je propisana novčana kazna ili zatvor do šest meseci, dok u slučaju da je žrtva maloletna, kazna može biti do tri godine. Posebno napominjem da se maksimalna kazna zatvora izriče višestrukim povratnicima, tako da je učinioci retko dobijaju, iako je stav sudova da se prema ovakvim učiniocima izrekne što teža kazna.
Sa druge strane, pošto su učinioci najčešće osobe koje boluju od neke duševne bolesti, sud im može izreći i meru bezbednosti Obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, koja srećom može trajati i duže od izrečene kazne zatvora. Mana u ovom slučaju je to što učinilac ne dobije oštru kaznu nego taj period provede u bolnici, a još veći problem je taj što osuđenik posle nekoliko meseci bude izveden pred komisiju lekara u toj ustanovi, koja gotovo po pravilu utvrdi da se oporavio i ukine meru lečenja, te se on vraća u zatvor ili ide direktno na slobodu, odakle gotovo uvek za par dana ponovi delo i to tako što neretko napadne istu žrtvu. Kao pravniku mi nije jasno zašto se ove osobe jako lako otpuštaju iz psihijatrijskih klinika jer ne moramo biti psihijatri da bi smo videli da te osobe predastavljaju društvenu opasnost za mlade devojčice i devojke (nekada i dečake), a da za njih „nema mesta i (ili) sredstava“ (da ne kažem da su teret) u državnim institucijama.
Posebno se zanemaruju posledice koje ovakvo uznemiravanja ostavlja na psihološko stanje žrtve, koje su najčešće u tinejdžerskom dobu i kojima prvi korak u polnom sazrvanju budu manijaci i pedofili, što sasvim sigurno ostavlja trajne posledice.
U svakom slučaju, apelujem na sve roditelje da pričaju sa svojom decom, da vrše nadzor i da svaku situaciju prijave, jer ono što deluje kao bezazleno dopisivanje, koristeći se naivnošću mlade žrtve, vrlo lako može prerasti u mnogo opasnije delo sa mnogo težim posledicama.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.