Agencija za borbu protiv korupcije istražuje gradskog ministra u Kragujevcu

Novoimenovani gradski ministar za komunalije Vladimir Maksimović nalazi se na udaru Agencije za borbu protiv korupcije, potvrđeno je našem portalu.

Agencija će postupiti po prijavi i proveriti da li je Maksimović u sukobu interesa zato što je istovremeno član gradskog veća za komunalnu delatnost i vlasnik lokala u Pešaškoj zoni u Kragujevcu. U tom lokalu se nalazi kafić.

Gotovo sve odluke o uređenju uslova rada ugostiteljskih objekata u gradu, kao i na ovoj atraktivnoj lokaciji gde poseduje lokal upravo su u nadležnosti ovog gradskog ministra.

Prijavu protiv Maksimovića, saznajemo nezvanično podneli su vlasnici ugostiteljskih objekata koji smatraju da su oštećeni odlukom o uređenju prostora na otvorenom i bašti u Pešačkoj zoni.

Inače, ulje na vatru podgrejala je nedavna afera kada su ga javno prozvali „za reket od 500 evra“

Sa zvaničnog fb profila kafića „Azimut“ koji se nalazi u Pešačkoj zoni u Kragujevcu javno su optužil Maksimovića za „reket“ od 500 evra! Kako je napisano u poruci u kafiću „Azimut“ tvrde da im je gradski ministar za komunalije tražio ovu sumu mesečno u narednih deset godina i da im je zato „skratio“ baštu.

Skandalozni post kafića „Azimut“

-Uskoro si u medijima sa audio snimkom iz „Azimuta“ da čuje grad kako tražiš pare, da vidi veće i grad ko nam sedi u veću za komunalne poslove-piše doslovce u poruci koju smo integralno objavili.

Maksimovića „optužuju“ da je i ostalim vlasnicima kafića skratio bašte kako bi mogao „da izda svoj kafić u „Siti pasažu“.

MAKSIMOVIĆ: Podneću prijavu protiv autora poruke!

Sam gradski ministar Maksimović kaže da su sve ovo „apsolutne gluposti“.

-Uopšte neću da odgovaram na te gluposti. Apsolutne gluposti i neistine! Neću uopšte da komentarišem. To je stvarno za jednu prijavu. Ukoliko dođem do tih saznanja biće podneta prijava. Istog trenutka“- kaže  gradski ministar Maksimović.

Inače, on je i u prošlom mandatu obavljao ovu funkciju.ucentar.rs

4 Comments

 1. ciric
  24/09/2020 - 10:53 pm

  e moj Makso Cemale mislio sam da si malo pametniji… Na toj funkciji si vec dva mandata i jos nisi prebacio lokal na necije ime jer ga izdajes za kaficu insomnia 6,7 godina unazad… kako te to nisu naucili

  Reply
 2. Анонимни
  25/09/2020 - 8:23 am

  ajde Dasicu ometlaj ovo smece… ti si ambiciozan i nas gradski covek i predstavnik naseg grada! ne traba ti ovaj nepisneni i prostacki mulj!

  Reply
 3. Carapan
  25/09/2020 - 4:35 pm

  Gospodine gradonacelnice odreaguj ako si protiv mita i korupcije

  Reply
 4. mamashalter
  26/09/2020 - 6:08 am

  pa ovaj Maksimovic je u sukobu insteresa jos od kada je postao direktor javne nabavke u Energetici. On kontrolise grejanje gradsko a clan je gradskoveca za komunalanu delatnost a u isto vreme i je i direktor. Ma kod Radomira je sve moglo kada je u pitanju Maksimovic samo da mu potpisuje sta je trebalo i da ga slusa moga je da ima 5 funkcija dok na birou cekaju posao Maksa prima dve plate i jos po neku od kafica malo od zakupa malo od reketa.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.