Odgovor ucentar.rs povodom zahteva notara da se „skine“ tekst o RGZ!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Redakcija ucentar.rs posle skandaloznog zahteva da sa portala „skinemo“ tekst o RGZ i notarima, ovom prilikom odgovara predsedniku Javnobeležničke komore Srbije Srbislavu Cvejiću. Otvoreno pismo prenosimo u celostiJavnobeležnička komora Srbije

Predsednik Srbislav Cvejić

 

Poštovani gospodine predsedniče,

Našoj redakciji obratila se dopisom Gordana Lazarević, u svojstvu ovlašćenog konsultanta za odnose s javnošću Javnobeležničke komore.

U pismu agipropovske sadržine, pomenuta je tražila  da, citiramo „sa adrese https://ucentar.rs/2020/09/22/srpski-katastar-na-udaru-interesnih-grupa/ [1] ) uklonite objavljen sadržaj, s obzirom na to da sadržini netačnih informacija i neosnovanih optužbi na račun javnih beležnika“.

Iako je u potonjem saopštenju pojasnila da je to njen lični stav ovlašćenog konsultanta za odnose za javnošću Javnobeležničke komore- ostaje gorak ukus da je to ujedno stav i  organizacije na čijem ste čelu. Jer ko koga angažuje i daje mu za pravo da guši slobodu medija i naša ustavna prava, a da pritom nije dobro proverio o kome se radi. Ipak, hteli ne hteli, znamo za toliko.

performans: sledeće pismo šaljemo na magarcu pošto komora notara nema objavljen mejl

Dakle, gospodine predsedniče ovlastili ste osobu koja se usudila da naredbodavno „zamoli“ da se skine tekst sa portala (!) koji je upisan pod registarskim brojem IN00956 u Registar medija Agencije za privredne registre Vlade Republike Srbije. Ne ulazeći u Vaš problem sa percepcijom, niti pak vašeg aparatčika- pitam Vas ovom prilikom onako srpski rečeno: da li ste Vi normalni? Na čemu ste to -da date i nama u provinciji malo,  da nam bude lepo ovde u Šumadiji? Da li su Vam enormni mesečni prihodi koje stičete koristeći nacionalne resurse, a koje je do juče radila država-zamaglili vidike i dali osionost da se ponašate kao da su i mediji i Srbija Vaša dedovina? Na mnoga pitanja moraćete da odgovorite. I obećavamo Vam- dok ovaj portal postoji imaćete gotovo svakodnevno javno postavljana pitanja na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

A pismo koja Vam prosleđujem dobiće sva referentna novinarska udruženja, kako u Srbiji tako i u Evropi.

Kada smo već kod pisanija i pisama, svako sledeće pismo šaljemo Vam po- magarcu! Pošto Javnobeležnička komora nema mejl koji je dostupan nama običnim smrtnicima, a hteli vi to da overite ili ne, ipak je 21 vek- naš odgovor u vidu performansa biće uredno i blagovremeno prijavljen MUP-u. Kao i Vama lično. Ipak, smo mi potomci domaćina. Znamo red.

 

Najbolje želje

Dragan M. Alempijević,

odgovorni urednik portala ucentar.rsucentar,rs

foto: screenshot

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar