Tuga! Ovo je pilot koji je upravljao avionom!

Kako saznajemo nezvanično od naših izvora, avionom MIG 21 koji se danas srušio u rejonu sela Brasina kod Loznice upravljao je pilot Zvonko Vasiljević. U ovom trenutku nema zvaničnih informacija da li su piloti Vojske Srbije nastradali prilikom nesreće. Zvonko važi za izuzetnog pilota i u kolektivu gde radi za njega imaju samoreči hvale. Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gde je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poleteo jutros.

-Verujemo da je video da će avion udariti u kuće zato se i nije katalputirao. Da bi spasio živote. Verovatno da je on rekao da se mlađi kolega katalputira. Takav je čovek. Najbolji od najboljih- kažu nam njegove kolege.

Na FB profilu Vasiljevića nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija MIG-a 21. U komentaru ispod fotografije aviona napisao je „55 godina kod nas i dalje na prvoj liniji!“.

Inače, vojni stručnjaci su nam rekli da se najverovatnije radi o avionu MIG 21 čiji je poslednji primerak uveden u tadašnju JNA u decembru 1986.godine. Prizemljen je 2015.godine, i remontovan u Zavodu „Moma Stanojlović“ sledeće godine. Prema planu u upotrebi u Vojsci Srbije do 2026.godine.

U ovom trenutku Ministarstvo odbrane saopštilo je da je avion jutros pregledan i da je tehnički bio spreman za let. Zvaničnih potvrda dao nastradalima još uvek nema.

ucentar.rs foto fb 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.