OVO NEMA NIGDE: I sindikati u službi kampanje notara protiv RGZ!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Interesne grupe, preko sindikata, nastavljaju opsadu kabineta najviših državnih zvaničnika. Predsednici nereprezentativnih sindikata u RGZ-u nastavljaju da opsedaju najviše državne zvaničnike, iznova iznoseći iste lažne optužbe protiv Republičkog geodetskog zavoda. Uprkos tome što su im dostavljene argumentovane informacije o svim temama koje su ih zanimale, od nabavke opreme do plata zaposlenih, oni i dalje serviraju iste prazne priče, a njihova pisanja isključivo prenose mediji koji prate orkestriranu kampanju sad već svima poznatih interesnih grupa“- kaže se u najnovijem saopštenju državnog katastra.

RGZ: „Nema više lova u mutnom!“

U njemu se ističe „da je Republički geodetski zavod uveo je brojne sistemske antikoruptivne mere i to je izazvalo nervozu kod mnogih zainteresavanih za lov u mutnom na tržištu nepokretnosti“.

-Transparentan katastar nepokretnosti je u interesu građana, ali ne i onih koji žele da se obogate na njihov račun.  Digitalizacijom radnih procesa u katastru, omogućeno je da se predmeti koji nemaju prethodni zahtev rešavaju u roku od četiri dana. Uspostavljeni sistem u RGZ-u obezbedio je potpunu pravnu sigurnost: u Evropi Srbija je na 10. mestu po sigurnosti vlasništva nad nepokretnostima, a 14. u svetu. Pre samo deset godina dvostruke prodaje stanova bile su uobičajene, a sada su nemoguće- kaže se u saopštenju RGZ.

Naglašeno je i da predsednik sindikata „Nezavisnost“ u proseku, u poslednja tri meseca, ima aktivno radno vreme od 38 minuta dnevno. To je utvrđeno uvođenjem softvera za transparentno praćenje aktivnog radnog vremena zaposlenih.

ŠIROKO: sindikalac plaćen kao ministar u Nemačkoj

-Kada se podeli mesečna zarada sa aktivnim radnim vrmenom, ispada da je za svoju aktivnost, lažni borac za prava zaposlenih,  plaćen 23,75 evra po satu što je čak dva i po puta više od minimalne cene rada u Nemačkoj. Grupa ovih, takozvanih lidera, a ustvari neradnika, zloupotrebljava prava predviđena Zakonom o državnim službenicima. Jedan od sindikalnih predstavnika već deset godina nije ni nogom kročio u katastar, a pojedini mediji prenose njegove izjave, kao da je u pitanju veliki stručnjak za zemljišnu administraciju- čude se u RGZ.

ucentar.rsRGZ: Ne dozvoljavamo malverzacije sa imovinom!

Borko Drašković, direktor RGZ

Napadi na ovu stratešku državnu instituciju neobično su usklađeni sa napadima koje javnosti serviraju predsednici advokatske i Javnobeležničke komore, kaže se u saopštenju.

-Čini se da sviraju po notama istog kompozitora. Interesantno je da, dok RGZ stvara transparentan i efikasan sistem sa lako dostupnim i pouzdanim informacijama, lažni sindikalni lideri u medijima stvaraju atmosferu neuređenosti katastarskog sistema. Kampanja se realizuje u trenutku kada RGZ počinje sa implementacijom treće i završne faze u postupku digitalizacije katastra kojom se stvara nepropusni obruč prema svim pokušajima malverzacija sa imovinom- kažu u RGZ.Inspekcije: sve je čisto kao suza!

-Sve kontrole brojnih inspekcija koje su sindikati zahtevali od različitih ministarstava nisu utvrdile postojanje nepravilnosti u radu RGZ-a. Ipak, ni jedan od inspekcijskih izveštaja nije bio dovoljan da lažni sindikalni lideri obustave negativnu kampanju protiv RGZ-a iz jednostavnog razloga: oni od kampanje žive, a ne od svog stručnog rada-kaže se usaopštenju državnog katastra. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar