Nebojša Arsenijević ponovo razrešen sa mesta rektora!

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovo je razrešio sa mesta rektora Univerziteta u Kragujevcu dr Nebojšu Arsenijevića. U rešenju se kaže da se postupa po presudi Upravnog  suda- Odeljenje u Kragujevcu.

Upravni sud kao najviša instanca nedavno je poništio  i vratio prvo rešenje „nadležnom organu na ponovno odlučivanje“. Veće, kojim je predsedavala sudija Olga Petrović i koji su činile sudije Mira Vasiljević i Radmile Simić, u obrazloženju odluke kaže da je rešenje Ministarstva prosvete doneto uz povrede pravila postupka!

Najnovije rešenje ministarstva doneto je još 26. avgusta ove godine, ali je tek nedavno dostavljeno svim relevantnim institucijama.

Inače, formalni postupak za razrešenje Nebojše Arsenijevića pokrenut je 2018. godine, ali su napadi na smenjenog rektora krenuli još 2017, kada ga je grupa profesora optužila za nepotizam, mobing zaposlenih i finansijske malverzacije. Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je Arsenijevićevo razrešenje s funkcije, a pojedini mediji su iz dana u dan izveštavali o dešavanjima na Univerzitetu u Kragujevcu.

Slučaj „bahatog rektora”, kako su pisale neke novine, podelio je akademsku zajednicu na protivnike Arsenijevića i one koji ga podržavaju, dok su na društvenim mrežama pljuštale međusobne optužbe i uvrede. Akteri izrođene afere postali su i pojedini državni funkcioneri, a kao kreatora „brutalne kampanje” koja se vodi protiv njega, Arsenijević je imenovao ministarku Slavicu Đukić Dejanović.

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.