Notari objavili mejl adresu posle pisanja ucentar.rs! Propade nam performans

Javnobeležnička komora Srbije konačno je na svom sajtu objavila svoj mejl: jks@jks.rs – i to neposredno pošto smo uputili otvoreno pismo predsedniku Srbislavu Cvejiću.

Da podsetimo, našoj redakciji obratila se dopisom Gordana Lazarević, u svojstvu ovlašćenog konsultanta za odnose s javnošću Javnobeležničke komore. U pismu agipropovske sadržine, pomenuta je tražila  da, citiramo „sa adrese https://ucentar.rs/2020/09/22/srpski-katastar-na-udaru-interesnih-grupa/ [1] ) uklonimo objavljen sadržaj, s obzirom na to da sadrži niz netačnih informacija i neosnovanih optužbi na račun javnih beležnika“.

Propade nam performans

Začuđeni u našem odgovoru tražili smo pojašnjenje od predsednika JKS. Međutim, na internetu nismo  mogli da pronađemo mejl adresu.

Gospodin Jovanović iz Zagorice kod Topole i magarica Sara

-Kada smo već kod pisanija i pisama, svako sledeće pismo šaljemo Vam po- magarcu! Pošto Javnobeležnička komora nema mejl koji je dostupan nama običnim smrtnicima, a hteli vi to da overite ili ne, ipak je 21 vek- naš odgovor u vidu performansa biće uredno i blagovremeno prijavljen MUP-u. Kao i Vama lično- piše u odgovoru naše redakcije.

I tek pošto smo bili u završnim pregovorima sa Draganom Jovanovićem iz sela Zagorica kod Topole da nam svojim kreativnim predlozima pomogne u realizaciji preformansa „Magarac nosi poštu notarima na Dedinju“- stigla nam je ova vest. Kreativni gospodin Jovanović, koji je i vlasnik magarice Sare predložio je da abadžija izradi adekvatnu torbu od šajka dimenzija 120 puta 70 santimetara.  Torba bi bila okačena magarcu oko vrata, a mi smo ispunili njegov zahtev da do Dedinja  nađemo klimatizovani prevoz (zahvaljujemo se ovom prilikom ljudima iz konjičkog kluba na ponuđenoj pomoći za pronalaženje adekvatnog vozila). Magarica Sara je inače vrlo inteligentna, tvrdoglava i ne trpi nepravdu- tako da bi njeno učešće imalo i simboličnu poruku.

Građani, navalite!

Ovom malom pobedom portala ucentar.rs ponajviše su na dobiti svi građani Srbije. Naši čitaoci pisali su nam da  ne mogu da elektronskim putem da prijave Javnobeležničkoj komori svoje primedbe o nepravilnostima i nezakonitom radu pojedinih notara, niti pak da dobiju određena pojašnjenja.

Ujedno na ovom linku možete pronaći sve pojedinosti o Vašim pravima na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_slobodnom_pristupu_informacijama_od_javnog_znacaja.html

Mejl je već dobropoznat jks@jks.rs

ucentar.rs 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.