Vladica Stanojević pušten iz pritvora, brani se sa slobode!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nakon saslušanja i poslednjeg od ukupno 15 svedoka, sudija Višeg suda u Kraljevu Posebnog odeljenja za borbu protiv korpucije – ukinula je pritvor Vladici Stanojeviću, bivšem direktoru Zavoda za smeštaj odraslih Male Pčeice.

To je za ucentar.rs potvrdio njegov branilac poznati kragujevački advokat Živorad Lekić.

-Saslušanjem poslednjeg svedoka nestao je i razlog za određivanje pritvora koji je donet upravo zbog uticaja na svedoke- kaže Lekić.

advokat Živorad Lekić

On je uhapšen 14. avgusta ove godine, sa još 13 osoba osumnjičenih da su vršile različite malverzacije u vezi sa Zavodom za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Stanojević se sumnjiči da je zaposlenima naredio da za lečenje bolesti šuge korisnicima Zavoda daju lekove namenjenim životinjama, čime je doveo u opasnost njihove živote i zdravlje.

Njemu se na teret stavljaju i krivična dela trgovina uticajem, primanje mita i produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U međuvremenu, svi koji su pored Stanojevića uhapšeni u policijskoj akciji- sem jednog, napravili su nagodbu sa Tužilaštvom i u zamenu za blaže kazne priznali krivicu.

ucentar.rs

  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar