Evo gde su naše pare: vila notara od milion i po evra na Dedinju!

Javnobeležnička komora Srbije, čiji je predsednik Srbislav Cvejić- kupila je za sedište notara vilu u Beogradu! Vila koja je plaćena oko milion i po evra- nalazi se na Dedinju, na adresi u ulici Mačkov kamen14.

Kao da su diplomate a ne činovnici!

-Da su notari kupili vilu za sedište svoje organizacije prećutana je u srpskoj javnosti. Reč je o besmislenom činu. Nisu notari diplomate već činovnici koji su tu u službi građana. Koriste isključivo resurse države Srbije, tehnički ulažu svoj rad. Objekte na reprezentativnim lokacijama kupuju ambasade, strana trgovinska predstavništva, kompanije, tajkuni…- kaže naš sagovornik.

Vila na Dedinju u kojoj je smeštena Javnobeležnička komora i gde  „stoluje“ i njen predsednik Srbislav Cvejić neposredno pošto je kupljena i plaćena milion i po evra-  renovirana je.  Nikada nije saopšteno i široj javnosti je ostalo nepoznato koliko je novca uloženo u adaptaciju zgrade na atraktivnoj lokaciji

Inače, zarade notara proglašene su maltene državnom tajnom. Podaci Ministarstva finansija koji su objavljeni u periodu 2014-2018 godine pokazuju  „da su za u te četiri godine javni beležnici aproksimativno zaradili od 53 do 60 miliona evra“. Međutim, veruje se da su te zarade daleko veće, a zabunu o tome koliko zarađuju notari unosi i činjenica da Poreska uprava godinama unazad odbija da saopšti podatke- čak i po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

ucentar.rsNotari objavili mejl adresu posle pisanja ucentar.rs! Propade nam performans

 

 

foto galerija: Vila na Dedinju vredna 1,5 miliona evra koju je kupila Javnobeležnička komora Srbije 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.