Muke sa fontanom u Kragujevcu od sto hiljada evra!

Ni fantastična cifra od 12 miliona dinara iz gradskog budžeta nije bila dovoljna da obezbedi uredan rad poznate kragujevačke fontane. Tačno tri meseca fontana od preko sto hiljada evra koja je decenijama bila okupljalište loKragujevčana izdržala je „rad na terenu“ na svom starom mestu, nekada Trgu Narodnog fronta, danas Trgu heroja sa Košara. Da ogroman uloženi novac nije uvek garancija kvaliteta i trajnosti upozorili su naš portal stanovnici okolnih zgrada. „Bili smo presrećni kad je počela obnova. Nas koji ovde živimo decenijama zovu Fontancima. Toliki trag je taj objekat ostavio na život ovog grada“, kažu, pitajući se da li je moguće da je toliki novac uludo potrošen. „Prethodni put kad su je renovirali, trajalo je đpreko dvadeset godina. Valjda će sada biti bolje“, zabrinuto konstatuje jedan „Fontanac“, sada vojni penzioner iz susedne zgrade.
Zaposleni u JKP Šumadija koji zabrinuto posmatraju veliku rupu koju su iskopali u neposrednoj blizini fontane, tvrde da se radi o „čisto vodovodnoj stvari“ i da sa radom fontane nemaju nikakve veze. Tvrdnju potkrepljuju pričom o tome da sama fontana ima „kružnu pumpu“ i da koristi „svoju vodu“ nazavisno od mreže snabdevanja. Zvanično, niko iz JKP nije hteo pred mikrofon i kameru. Nisu htele ni zabrinute komšije. Utisak je, a to se jasno vidi, da rad fontane, njenih mlaznica tačnije, nije sinhronizovan i da postoji problem. Možda je 100 hiljada evra ipak bilo malo? Preporuka je da se savet potraži u Parizu, Rimu, Atini… Tamošnje fontane mirno rade. Vekovima.

ucentar.rs1 Comment

  1. Perkan
    29/09/2020 - 9:01 am

    Ma malo je to 100.000 eur, milionče bi ih verovatno pokrpilo za jednu fontanu za sto hiljada „malo je kume“. Koliko li nas samo košta ovih 20ak km do Batočine koje su počeli da rade još davne 2009. Do sada su mogli za te pare verovatno da urade najmanje tri autoputa. Ka Kraljevu i Čačku i Topoli…

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.