cirkus: Radnici Vojne fabrike u Kragujevcu- mortus pijani u noćnoj smeni!

Služba obezbeđenja utvrdila je da je desetak radnika u noćnoj smeni „Zastava oružja“ na poslu bilo pod uticajem alkohola! Incindet se dogodio u pogonu tzv „Kalionice“ 

-Radili su pored peći koja razvija temperaturu i do 1000 stepeni. Iako sve deluje tragikomično situacija sa aspekta bezbednosti nije nimalo naivna. Sreća je da nije došlo do ozbiljnijih povreda- kažu nam u službi obezbeđenja.

Kada su videli da ide kontrola radnici su  uspeli da sakriju flaše alkohola, koje su pretresom pronađene u obližnjim prostorijama, ali je sproveden alkotest kojim je utvrđeno da su pili na poslu.

Bivši prijatelji: Ilić i Milosavljević nastavljaju „rat“

Zbog ovog incindenta  smenjen je rukovodilac sektora, a bruka bi verovatno ostala unutar kuće da incindent i smena nisu bili povod za nove optužbe Samostalnog sindikata „Zastava oružja“ i Industrijskog sindikata. Isprva su mediji preneli izjavu sindikata Dragana Ilića da je reč o sindikalnom progonu te da je upravnik kalionice smenjen zato što je član Samostalnog sindikata i što nije hteo da se učlani u suparnički- Industrijski sindikat koji podržava rad menadžmenta! Usledio je žestok demanti „otcepljenog“ sindikata koji je potpisao Dragan Milosavljević-Šemsa.

– Istina je mnogo pragmatičnija. Smenjen je samo upravnik Kalionice jer očigledno ne vlada situacijom u svojoj celini. U noćnoj smeni su zaposleni bili pod uticajem alkohola u radionici koja se bavi specijalnim procesima veoma bitnim za kvalitet proizvoda-kaže se u saopštenju Industrijskog sindikata.

Inače, ovo u Kalionici nije usamljen slučaj. Pre oko godinu dana radnik je zadobio povrede kada je svojom greškom „otvorio peć pod pritiskom“. Istragom je utvrđeno da je imao alkohol u krvi.

ucentar.rs 

2 Comments

 1. 01/10/2020 - 7:59 am

  I bre od kad i zenski i muski piju

  Reply
 2. Анонимни
  01/10/2020 - 8:51 am

  Samo ne znam zasto lazete. Pec pod pritiskom je bila u kvaru I radnik je nije greskom otvorio. Pec nije bila ispravna , I radnik nije imao alkohola u krvi . Sram vas bilo!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.