Gradonačelnik Dašić uručio indekse brucošima Pravnog fakulteta!

Svečanim prijemom za brucoše i dodelom indeksa na Pravnom fakultetu u Kragujevcu počela je nova školska godina. Prvi indeks Milici Vojinović uručio je gradonačelnik Nikola Dašić.

Čestitajući na izboru prestižnog fakulteta, jednog od vodećih pravnih fakulteta u zemlji, Dašić se zahvalio svim mladim Kragujevčanima koji svoje studije počinju u svom gradu, a svim studentima iz drugih gradova poželeo je dobrodošlicu u Kragujevac.

Gradonačelnik Dašić na Pravnom fakultetu

„Osim tradicije, industrijskog nasleđa, privrednog i turističkog potencijala Kragujevac preporučuju Univerzitet i obrazovani mladi ljudi. Prepoznatljiv po metalskom kompleksu, sada se uz Državni data centar pozicionira i na digitalnoj mapi Evrope i sveta kao Smart city. U srcu Šumadije oživeli su i kapitalni projekti. Jedan od takvih je i Palata pravde, najveći pravosudni infrastrukturni projekat u poslednjih nekoliko decenija, koji finansira Vlada Republike Srbije. Sudstvo će u Kragujevcu dobiti na efikasnosti, a grad na značaju, zajedno sa ostalim velikim investicijama. Kragujevac je ono što jeste zbog Univerziteta koji ga je iznedrio i to je dovoljan razlog da dišemo istim plućima i da se međusobno pomažemo. Grad je spreman da stane iza svih projekata Univerziteta“ rekao je Dašić.

U ime rektorskog kolegijuma početak školske godine čestitao je rektor prof. dr Nenad Filipović.

„Univerzitet želi da obrazuje mlade ljude koji će sutra ovde naći svoje mesto u društvu. Ne želimo da nam mladi ljudi odlaze van zemlje, osim na usavršavanje. Želimo da ostanete ovde gde su vaši koreni i da ovde gradite svoje karijere“- rekao je Filipović.

Ove godine na osnovnim akademskim studijama na opštem smeru i smeru unutrašnjih poslova i bezbednosti do sada se upisalo po 300 studenata, a za master studijski program u prvom upisnom roku prijavilo se njih stotinak. Solidan odziv očekuje se i u drugom upisnom roku.

„Imate razlog da budete ponosni na sebe jer ste upisali studije prava u godini jubileja, rekao je dekan Prof. dr Dragan Vujisić. Pre 180 godina prva generacija studenata prava moderne Srbije upisala je Pravno odeljenje na kragujevačkom Liceju. Budite ponosni jer ste njihov izdanak“- rekao je dekan Dragan Vujisić.

U znak sećanja na tri profesora koji su 1840. godine na Pravnom odseku Liceja počeli sa radom, pre svečanog prijema gradonačelnik, rektor, dekan i tri prvoupisana brucoša u dvorištu Pravnog fakulteta zasadili su po drvo kao simbol tradicije, trajanja i budućnosti pravde i prava u Kragujevcu.

ucentar.rs foto: issg

  

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.